A délvidéki Tanyaszínház

A délvidéki Tanyaszínház immár 1978 óta viszi színre könnyed, látványos és nevelő célzatú darabjait. Különleges színfoltja ez a délvidéki magyar kultúrának, amely a kőszínházaktól elszokott vidéki lakosság életébe is becsempészi az igényes művészi színjátszás egy-egy falatkáját.

A Tanyaszínház munkáját a megalakulásától kezdve a profizmus jellemzi. A múltban az alapító tagok névsora garanciát jelentett a munka igényességére. Hernyák György rendező, Kovács Frigyes, Földi László, Soltis Lajos színészek és Csipak Angéla dramaturg szerepvállalása hívta életre az első előadást, amelyet a mai napig további 34 előadás, 34 évad követett.

Kavillo Tanyaszínház

Kavillo Tanyaszínház

Időről időre új arcok, új egyéniségek színesítik a Tanyaszínház csapatát. Legtöbbjük színinövendék vagy már gyakorló színész, aki szívesen vállalja a nyári előadássorozat elkészítését. Ez a fiatalos lendület repíti előre a Tanya szellemiségét immár 35 éve. A társulat fennállásának 35 éve alatt 700 alkalommal álltak a közönség elé és közel fél millióan hálálták meg tapsukkal az élményt.

A Tanyaszínház igazi sajátossága a csacsis ekhós szekér, amely éveken keresztül utaztatta a színészeket egyik állomásukról a másikra. Ma már szívtelenség lenne egy csacsitól elvárni, hogy egyedül vonszolja a színpadot, felszerelést, népes színész csapatot, de a társulat célja és eszmeisége semmit sem változott: igényes és emészthető szórakozást nyújtani az eldugott falvak és tanyavilágok egyszerű embereinek.

Hozzászólás írása