Atlanti-óceán gyöngyszeme

Az Atlanti-óceán gyöngyszemeként is emlegetett Portugália festői szépségű helyeket, műemlékeket, természeti csodákat tartogat az idelátogatók számára. Homokos partjai kedvelt fürdőhelyek, évről évre százezrek keresik fel őket. A modern Monte Gordo igazi metropolisz, hatalmas szállodákkal az égszínkék parton. Nem csoda, hogy Portugália egyik legdinamikusabban fejlődő várasa a legkeresettebb üdülőhelyek egyike.

Portugália

Portugália

Hasonló város Olhao, mely az ország egyik legszebb tengerparti részén terül el. A mór stílusban épül házak egzotikus hangulatot kölcsönöznek a településnek, melyet szintén elsősorban a fürdeni vágyók látogatnak. Meg kell említeni mindenképpen a Strandok Királynőjének nevezett Figueira da Foz nevű települést. Az üdülési időszakban a vizek szerelmesei hatalmas számban keresik fel, hogy megmártózzanak az óceán vízében, szörfözzenek, vagy csak napozzanak az aranyszínben pompázó tengerparton.

A város azonban tartogat még másfajta élményeket is: aki itt jár, feltétlenül nézze meg a Casa do Paco múzeumot, mely hírnevét a világ legnagyobb csempegyűjteményének köszönheti. A kulturális élményekre vágyók figyelmébe lehet ajánlani a Nabao-folyó partján fekvő Tomar városát, mely gazdag történelmi múlttal, hagyományokkal rendelkezik, és itt található a méltán híres, az UNESCO világörökségének része, a Krisztus Kolostor. A Convento de Cristo csak egy a látnivalók közül, számos gyönyörű épület várja még a látogatókat.

Hozzászólás írása