Az ivóvíz szennyeződései

A tiszta víz fogyasztásához mindannyiunknak joga van. Vagyis csak lenne, hiszen Magyarország nagyon sok településén a csapvíz minősége jóakarattal sem levezhető kifogásolhatatlannak. Sajnos el kell mondani, hogy a legtöbb településen az ivóvíz minősége jóindulattal is csak elfogadhatónak nevezhető, jó minőségűnek aligha.

Ezen a problémán sajnos mi magunknak kell segítenünk, ha tiszta vizet szeretnénk önteni a pohárba. Mi okozza ezt a problémát? A csapvízben különböző okok miatt szennyeződések úszkálnak, melyek közül néhány a nem megfelelő víztisztítás, mások pedig a szükséges fertőtlenítés miatt szándékosan kerülnek bele. A vezetékes ivóvíz ízére legnagyobb hatással a hozzáadott klór és klórszármazékok vannak, melyek a baktériumok és a vírusok elpusztításában játszanak szerepet.

Igen ám, de miután elpusztították a baktériumokat, a klór és származékai ott maradnak a vízben. Ez ellen jelent megoldást a víztisztító berendezés, amely az elmúlt évek egyik legnépszerűbb otthoni berendezésévé vált. Nem csoda a népszerűsége, hiszen mindenki szeretne megszabadulni a víz klóros és fémes ízétől.

Hozzászólás írása