Franciaország

A világon számtalan olyan hely létezik, mely kedvelt célja az utazóknak, turistáknak. Életünk során sok olyan helyet bejárhatunk, mely felejthetetlen élményt nyújt nekünk és családunk számára. Azonban, akikbe a világlátó vágy él, nem hagyhatják ki Földünk egyik legcsodálatosabb országát, Franciaországot.

Eiffel-torony

Eiffel-torony

Az Atlanti-óceán mellett elterülő Franciaország megannyi turistalátványosságban bővelkedik. Pompázatos fővárosa, Párizs a világ tán legnagyobb kulturális központja. Kihagyhatatlan a megtekinteni valók közül mind a főváros, mind Franciaország jelképévé vált Eiffel torony, mely grandiózus méretével lenyűgözi az idelátogatókat, nem mellesleg pompás kilátást biztosít az egész városra. Mivel a város mértani közepében található az 1040 méteres építmény, nincs olyan része Párizsnak, melyre ne nyerhetnék betekintést a toronyból.

A Louvre múzeum szintén vonzza az utazót. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a benne rejlő kincsek megtekintéséhez akár több héten át is járhatnánk a hatalmas alapterületű épületrendszert. Olyan művészeti alkotások, műtárgyak és egyéb értékek tekinthetőek itt meg, melyet a legtöbb ember csak a televízióban, vagy könyvek, újságok lapjain láthat. Ez még nagyon rövid felsorolás Franciaország fővárosának kínálatából, hiszen ezrével találhatunk olyan látványosságokat, melyeket végignézni egy élet is kevés lenne… és akkor még nem beszéltünk franciahon Párizson kívüli fantasztikus tájairól, kastélyairól, az ország többi neves városáról (Marseille, Strasbourg, Bordeaux) és természetesen a messzi földön híres francia borvidékekről.

Az igazi turisták biztosan nem hagyhatják ki, hogy egyszer meglátogassák eme különleges országot, akár most a karácsonyt Franciaországban töltve.

Hozzászólás írása