Három tipp, hogy ne legyen dugulás

dugulás veszélye mindenkit mindennap fenyeget. A különböző lefolyótisztító folyadékok és a szerelők drágák, de szerencsére el is kerülhetőek némi odafigyeléssel.

1. Ne dobáljunk bele a csövekbe semmit!

Borzasztó egyszerű az első aranyszabály, a csövekbe ne dobáljunk semmit. Legyen szó kajamaradékról, amit a vécén akarunk lehúzni, vagy egyéb oda nem illő tárgyról, amit megpróbálunk letuszkolni a lefolyón. Ezek a lefolyók halálai, és gyors dugulást hoznak. Minél nagyobb a dugulást okozó tárgy, annál gyorsabban következik be, és általában azzal szüntethető meg, ha magát a tárgyat eltávolítjuk. Ez elég körülményes is lehet, szóval inkább dobáljunk be semmit a vécé csészéjébe.

2. Mindig fogjuk fel a hajakat, szőröket, maradékokat!

A legtöbb otthonban evidens a szűrő, de mégis megélnek a duguláselhárítók. Természetesen ezek a pár száz forintos szűrők nem védenek meg mindentől, de a nagyobb hajakat, ételszemeket képesek felfogni. Ma már vannak komolyabb szűrők is, érdemes lehet olyanon elgondolkodni, sokkal olcsóbb néhány olyat beszerezni, mint negyedévente hívni a szerelőket. Attól, mert van szűrőnk, még nem jó dolog a kádban vagy a csapban szőrteleníteni, de legalább tettünk egy minimális védelmet.

Duguláselhárítás Profin

Duguláselhárítás Profin – Figyeljünk a lefolyókra, és akkor sokáig problémamentesen elláthatják funkciójukat

3. Tarts be nagyanyáink praktikáit!

Nem kell azonnal sikítva rohanni a telefonhoz, ha visszafolyik a csapból a víz, de még jobb, ha megelőzzük a bajt. Számtalan „recept” található a világhálón, melyben leírják a legjobb háztartási praktikákat, amelyekkel elkerülhetőek (vagy legalább elodázhatóak) a dugulások. A lustábbak vásárolhatnak maguknak a boltban speciális lefolyótisztítókat, de higgyük el, csodákat lehet tenni mondjuk egy pár tíz forintba kerülő ecettel is. Próbáljunk meg minél inkább természetes anyagokkal dolgozni.

Hozzászólás írása