Hatásos alternatív gyógymód: Reiki

Nos, biztosan többen hallották már a reiki kifejezést, de ha valakinek csak annyit mondunk, hogy kézrátételes gyógymód, akkor már van sejtése a fogalomról. Sokan viszont tévhitben élnek, és téves információkkal rendelkeznek. A reiki kezelést bárki kaphatja és végezheti, sőt tanfolyamra is lehet jelentkezni, aki el szeretné sajátítani azt.De ne rohanjunk ennyire bele, tisztázzunk néhány dolgot és fogalmat.

Mi a reiki?

Egy valóban kézrátételes gyógymód, melynek segítségével az emberi test olyan energiákat kap (ez a reiki energia), melynek hatására az optimális működésre állítja át magát. Az energia ott van mindenütt, az univerzumban, csupán kell egy csatorna, melyen keresztül ez közvetíthető. Ez a csatorna lesz maga a reiki kezelő, aki átadja a páciensének a gyógyhatású energiát.

A reiki kezelés előnyei és hátrányai

Nos, a kezelésnek számos előnye van. Mindegy, hogy mi a probléma, a szervezet a megfelelő működésbe lép, melyben a reiki energia segít. Ennyi! Semmi humbuk, semmi egyéb magyarázat nincs. Hátránya nem ismeretes, és csak annyi energia közlése lehetséges, amennyit a szervezet be tud fogadni, több nem. Nem kell hinni benne, bárkinek segít.

Szabó Gábor Reiki Tanár: jikidenreiki.hu

Szabó Gábor Reiki Tanár: jikidenreiki.hu

Bárki képes elsajátítani a technikát, csak meg kell tanulni. A tanuláshoz szükséges egy reiki tanár vagy mester, aki átadja a tudást. Fontos megemlíteni, hogy mindenképpen a magyarországi reiki intézet által jóváhagyott tanárokhoz forduljunk, ugyanis sok csaló és áltanár létezik hazánkban. Több féle tanfolyam van, ezekről részletesebb infót ezen a linken találhat. A lényeg, hogy lehet valaki csak simán kezelő, de akár eljuthat maga is a tanári szintig, ami viszont már egy speciális életmódot is jelent.

Hozzászólás írása