Ingatlanvásárlás után a zárcsere az egyik legfontosabb tennivaló

Egy ingatlan vásárlása mindig rengeteg munkálatokkal jár. Ilyenkor az embernek rengeteg elintéznivalója akad, hiszen a szerződéskötés következtében is rengeteg papírmunka, és ügyintézés nyomja még a vállát, melyet jó ha el tud intézni még költözés előtt. Ha új ingatlant vásárolunk soha ne feledkezzünk meg a zárcsere fontosságáról is, hiszen valószínűleg senki nem szeretné ha egy olyan ember lépne be a későbbiekben az otthonunkba, akit mi egyáltalán nem is ismerünk.

Erre azonban megvan az esély akkor, ha fennhagyjuk a régi zárakat, melyhez könnyen lehet, hogy a régi tulajnak, esetleg az albérlőknek még maradt egy pótkulcsuk, melyet akkor használnak, amikor csak kedvük tartja.

Soha ne feledkezzünk meg a zárcseréről, ha új lakást vásároltunk

Bármennyire is legyen szimpatikus a lakás előző tulajdonosa, soha nem bízhatunk meg annyira benne, hogy megadjuk neki az esélyt, hogy később kedvére ki-be sétálgathasson az új otthonunkban. Soha nem tudhatjuk biztosra hogy hány kulcs lett másolva az ingatlanok, és azok a kulcsok most kinél vannak, illetve hogy az illetőknek mikor fog eszébe jutni, hogy míg mi dolgozunk, körülnéz a lakásban.

Természetesen senkiről nem kell egyből rosszat feltételezni, ám saját magunk, értékeink, és új ingatlanunk biztonsága miatt mindenképpen érdemes költözés után rövid időn belül felkeresni egy tapasztalt szakembert aki rövid időn belül, precízen el tudja végezni a zárcserét.

Persze mindenki tisztában van vele, hogy lakásvásárlás és a költözés, esetleg felújítás után, nem igazán szeret az ember még költekezni, ám azt javasolom, ne a zárcserén spóroljunk! Egy esetleges illetéktelen betolakodó valószínűleg sokkal nagyobb kárt fog tenni a lakásunkba, mint amennyibe egy zárcsere kerül, melyet ha időben megejtettünk volna, valószínűleg könnyedén el tudtuk volna kerülni a bajt.

Ingatlan vásárlás után a rengeteg teendőt érdemes egy listára felvezetni, így semmi nem fog elmaradni. A zárcsere pedig fontos, hogy a lista elején álljon, így biztosan szem előtt lesz tartva, hogy elvégeztessük ezt a feladatot egy szakemberrel.

Hozzászólás írása