Interetno népzenei fesztivál

Minden város életében kiemelkedő szerepet játszanak az évről évre megrendezésre kerülő rendezvények. Ilyen rendezvény az Interetno fesztivál is, amely Szabadkát 5 nap erejéig a világ népzenei központjává varázsolja.

A rendezvény legfőbb célja hidat képezni a világ távoli pontjain élő nemzetek népzenéje között, megismertetni a saját népünk és más nemzetiségek népzenei hagyatékát, valamint közelebb vinni a népzenét a közönséghez.

Évről évre nagyszámú érdeklődő gyűlik össze Szabadka főterén, hogy együtt élvezzék a színvonalas néptánc bemutatókat, valamint az igényes koncerteket. A színpadi produkciók már hagyományossá vált kísérőrendezvénye a táncház, melynek a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ ad otthont. Minden este más nemzet táncaival ismerkedhet meg, aki betér a táncterembe.

Színes tánckavalkád (Fotó: interetno.net)

Színes tánckavalkád (Fotó: interetno.net)

Idén a tizenegyedik alkalommal került sor az Interetno fesztivál megszervezésére. Mint minden évben, úgy idén is színvonalas produkciókkal álltak színpadra a Szabadkára érkező vendégek: a lettek, az olaszok, a burjátföldiek, a mexikóiak, a baszkok, a Costa ricaiak és az anyaországi magyarok. Természetesen a szabadkai Népkört több tánccsoportja is bemutatta kiemelkedő tudását.

És jövőre vajon mely nemzetek produkcióit élvezheti a nagyérdemű? Ezt egyelőre nem lehet tudni, csupán találgatások láttak napvilágot, de abban biztosak lehetünk, hogy érdemes lesz ellátogatni Szabadkára, az Interetno fesztiválra.

Hozzászólás írása