Irány Olaszország!

Az esti fényekben pompázó Milánó páratlan hangulata, A dél-toszkánai dombvidék szemet gyönyörködtető lejtői, vagy Róma megannyi látványossága várja azokat a turistákat, akik Olaszország évezredes csodáit választják utazásuk céljául. A felsorolás közel sem teljes, hiszen milliónyi csodás hely, műemlék vagy egyéb látványosság várja az ide látogató embereket.

Olaszország mindenkinek kielégíti az igényeit: aki csak tengerparti kikapcsolódásra vágyik, az olasz Riviérán megtalálhatja a homokos földközi-tengeri partszakaszt. Itt megismerkedhet a tradicionálisabb, filmekből és szóbeszédből nem ismert konzervatívabb, tradicionálisabb Olaszországot amellett, hogy fantasztikus gasztronómiai élményben lehet része. A szemet gyönyörködtető, mélykék és rendkívül tiszta Földközi tenger minden strandolni vágyó személy igényeit kielégíti. Ha az idelátogatók inkább a kulturális szépségek érdeklik, akkor is töménytelen mennyiségben kínál számára olaszhon lehetőségeket: a már említett Róma mellett Firenze kápráztató szépsége és az itt található Uffizi képtár bőséges látnivalót kínál.

A méltán neves Velencei Karnevál évről évre látogatók százezreit vonzza, a karneváli kavalkád mindenkinek felejthetetlen élményt nyújt, s természetesen Velencében a romantikáról sem feledkezhetünk meg. Oldalak százain keresztül lehetne sorolni, miért érdemes egyszer ellátogatni Olaszországba, de legtöbbünknek aligha kell sok bíztatás, hogy ellátogasson az évezredes történelmi múlttal rendelkező olaszokhoz.

Hozzászólás írása