Mit tud a John Deere 6M traktorszéria?

A John Deere márka nem ismeretlen a magyar gazdák számára. Már a 70-es évektől jelen van hazánkban, és mind a mai napig az egyik legnépszerűbb erőgépcsalád. Több széria is forgalomban van már, 2019-ben a 6M sorozat esett át egy komolyabb fejlesztésen, és egy új generációs széria került forgalomba, ami leváltotta a 6M, 6MC és 6RC szériákat.

Ezek a sorozat négy új, négyhengeres modell tartalmaz 90 – 120 lóerő teljesítmény tartományban, és 2,4 méteres tengelytávval. Az új széria lényegesebb kompaktabb kialakítást kapott, mint elődjei.

Változtattak a motorháztető kialakításán, ami ennél az új generációnál már alacsonyabb lett. Ennek köszönhetően szabadabb rálátást biztosít a mellső munkaterületére, ami front függesztett munkagépek és homlokrakodók esetében lesz előnyös. Emellett a fülke is úgy lett kialakítva, hogy teljes rálátást biztosítson például egy homlokrakodógép munkájára.

Ezt úgy érték e, hogy a fülkében megszüntették a keresztmerevítőt, és a kormányoszlop is egy vékonyabb burkolatot kapott. A rövid tengelytáv jóvoltából az új modellek fordulási sugara is lerövidül.

Új motor és választható váltómű jellemzi az új generációt

Mind a négy új, 4 hengeres modellt egy 4,5 literes John Deere PowerTech EWL dízelmotor hajt, míg a 6M széria 6130M, 6140M és 6145M típusait egy 4,5 literes John Deere PowerTech PSS dízelmotor. A sorozatba hathengeres modellek is tartoznak, ez 6155M, 6175M, 6195M, ezek egy 6,8 literes PVS motorra rendelkeznek. Emellett az új generációban bevezetésre került az Intelligent Power Management – IPM, vagyis egy intelligens teljesítményszabályozó, amely képes 20 lóerővel is megnövelni a névleges teljesítményt.

Emellett az új 6M sorozat három különféle váltóművel is rendelhető. A PowrQuad és az AutoQuad négylépcsős sebességváltók mellett, a CommandQuad Plus automata sebességváltó is kérhető, ami teljesen automatikus kapcsolású sebességváltást kínál. Az EcoShiftnek köszönhetően a maximális sebességet, ami 40 km/h, csökkentett motorfordulatszámmal is képes produkálni. A traktorok AutoClutch funkcióval is el vannak látva, ami lehetővé teszi a kuplungpedál lenyomása nélkül a gép megállítását.

Hozzászólás írása