Spanyol nyaralás

Ki ne szeretne Spanyolország csodás tengerpartjainak egyikén nyaralni szeretteivel vagy éppen élete párjával? Gondoljunk csak Costa Blanca homokos tengerpartjára, amikor a hűsítő, tenger felöl érkező szellőben, a napsütésben egy nyugágyon kortyolgatjuk az egzotikus spanyol italokat. Nem is csodálkozhatunk, hogy évről évre turisták milliói járnak e csodálatos helyre, mely történelmi látnivalókban is bővelkedik.

Az éjszaka elérkeztével egyre nagyobb lesz a pezsgés a tengerparti bárokban, ahol sok ezer ember tölti az éjszakát és megismerheti az igazi spanyol virtust. Spanyolország nem csak a fantasztikus tengerpartjairól lett híres – bár az ország közel kilencven százalékát tenger veszi körül -, hanem csodálatos városairól is, ahol megelevenedik a történelem a szemlélődő számára. Beszéljünk akár Madridról, Barcelonáról, Ibiza-ról vagy épen az egykori Aragóniai Királyság székhelyéről, a mesés Ebro-folyó partján fekvő, nyüzsgő, barátságos és virágzó városról, Zaragozáról, de a meseszép Mallorca sem hagyhatjuk ki a felsorolásból.

Nincs annyi papír a Földön, hogy képesek legyünk felsorolni, milyért is jelent felejthetetlen élményt Spanyolország az utazók számára, hiszen mindenkinek tartogat látnivalókat és bőséges meglepetést is. A romantikus vidékek és gyönyörű nyaralóhely miatt biztosak lehetünk benne, ha spanyolhont választjuk nyaralásunk célpontjának, nem fogunk csalódottan hazatérni.

Hozzászólás írása