Társkereső a világhálón

Az internet megjelenése óta egyre nagyobb és nagyobb körben elérhető az emberek számára, s napjainkra már életünk szerves részévé vált, munkánkban és magánéletünkben egyaránt meghatározó szerepe van. Csak idő kérdése volt, hogy az online párkeresés mikor jelenik meg a világhálón.

Mára a társkereső oldalak száma gombamód elszaporodott, elég beírni a társkereső, társkeresés vagy hasonló szavakat az általunk használt keresőbe, és máris százszámra ugranak fel a találatok. Sokan vannak akik elítélik ezt a fajta ismerkedési formát, igyekezve alátámasztani igazukat. Okokat sorolnak fel, mint például, hogy a társkereső oldalakkal kizárjuk a „szerelem első látásra” esélyét, sokan csak szexuális partnert keresnek, az internetes ismerkedés mesterkélt, vagy az első személyes beszélgetés által keltett benyomás sokkal fontosabb.

Azonban az emberek többsége felismerte a világhálón található társkereső webhelyekben rejlő lehetőségeket is: a feltöltött képek alapján megítélhetjük, tetszik-e nekünk a személy, akinek az adatlapját nézzük, majd végigtekintve személyes tulajdonságait, máris küldhetünk neki üzenetet. Ha nem érkezik válasz, máris kereshetünk másik személyt, akivel már lehet, hogy a levelezésből beszélgetés, majd személyes találkozó lesz.

Egy személyes találkozást megtervezni sokkal könnyebb úgy, hogy már valamelyest ismerjük választottunk szokásait, kedvenceit, mihez is lenne kedve. Tény, hogy mindig lesznek olyanok, akik az online társkeresés és társkereső weblapok ellen lesznek, de tény marad az is, hogy naponta százával ismerkednek meg emberek ezek segítségével, melyekből több komoly kapcsolat született már.

Hozzászólás írása