Törökország üdülőhelyei

Törökország mesés üdülőhelyei mellett rengeteg más szórakozást tartogat az idelátogató turistáknak. Ilyen például az ország déli részén Dalyan városa, amely egy természetvédelmi terület közepén fekszik. A kisváros megőrizte környezete érintetlenségét, hangulata lebilincseli.

Antalya

Antalya

Azon kevés hely közé tartozik a világon, mely megőrizte a természet emberi kész által nem változtatott szépségét és az elmúlt korok történelmének emlékét. Antalya városa egy igazi turistaközpont. Történelmi és kulturális érdekességei mellett ez a tengerparti város homokos partjával és kivételesen szép környezetével az ide érkezők egyik fő célpontja. A Datca-félsziget is bővelkedik látnivalókban, a hosszú keskeny földnyelv az Egei- és a Földközi tenger között fekszik. Eldugott, varázslatos öblei évről évre egyre több látogatót csábítanak e földi paradicsomba. Maga Datca városa a félsziget mértani közepén fekszik, hegyekkel, fenyő és eukaliptuszerdőkkel borított idilli környezete, a festői szépségű táj felemelő látványt nyújt.

Datca félsziget

Datca félsziget

További számtalan csodás hely van, amit az ide utazó embereknek: a főváros, Isztambul maga a török paradicsom, a Saklikent-szurdok, Európa második leghosszabb ilyen típusú természeti képződménye, vagy éppen Uzongöl csodás kertje, mely a ködös hegyek mögül bukkan elő a zöld ezerféle árnyalatával, a szivárvány színeiben pompázó virágaival. Törökország azon helyek közé tartozik a világon, mely felejthetetlen élményt nyújt azon szerencséseknek, akik itt tölthetik szabadságukat.

Hozzászólás írása