Visszhangok a Bl sorsolással kapcsolatban

Pénteken kisorsolták a Bajnokok ligája negyeddöntők párosításait. A legizgalmasabb mérkőzésnek talán a Bayern – Juventus, valamint a Barcelona – PSG ígérkezik, azonban se a Real Madrid, se pedig a német bajnok, a Dortmund sem lehet nyugodt ellenfelével kapcsolatban. Lássuk, hogy mi volt a csapatok első reakciója a sorsolást illetően.

„Hiba lenne azt gondolni, hogy a Galatasaray könnyen verhető, bonyolult párharc lesz ez. A csapat jelenleg jó állapotban van, tele vagyunk önbizalommal. Reméljük, ez a folytatásban sem változik”  – mondta el a Real Madrid másodedzője. Érdemes azt megjegyezni, hogy a Galatasaray jobb mérleggel rendelkezik az egymás ellen játszott mérkőzések tekintetében.

„Ebben a szezonban számunkra már az is fontos, hogy eljutottunk a negyeddöntőig. Még mindig versenyben vagyunk, és lehetőségünk lesz a labdarúgás történetének egyik legjobb csapatával megmérkőzni. A Barcelona a szezon eleje óta a legnagyobb favorit a BL-győzelemre. Minden olyan képességük megvan, ami egy futballcsapatnak szükséges, de mi is mindent megteszünk, hogy jól teljesítsünk, és miért ne juthatnánk tovább a párharcból? – nyilatkozta Leonardo, a PSG sportigazgatója.

„A PSG szereplését régóta figyelemmel követjük. Ismerjük Ibrahimovicot és Maxwellt is, akik korábban nálunk játszottak, nagyon nehéz párharc lesz. Nem mi vagyunk a végső győzelem legfőbb várományosai a BL-ben” – mondta Josep María Bartomeu, a Barcelona alelnöke. Az elmúlt évben mindössze egyszer találkozott egymással a két csapat, az a mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult.

bajnokok ligája

bajnokok ligája

„Tudom, hogy a Juventus nagyon jó csapat. Az elmúlt két évben sokszor láttam őket. Tavaly megnyerték az olasz bajnokságot, és úgy néz ki, hogy az idén megvédik a címüket. A legjobb olasz együttes lesz az ellenfelünk, amely egy szenzációs stadionban fogad majd bennünket. Taktikailag, támadásban és védekezésben is nagyon erős. Biztos vagyok benne, hogy két nagyszerű mérkőzést láthatunk majd, és remélem, mi fogjuk irányítani a játékot, ám úgy gondolom, hogy nyílt lesz a párharc. Nagyon erős ellenféllel kell megküzdenünk” – kommentálta a sorsolás eredményét a Bayern vezetőedzője. Érdekes párosítás, ugyanis mind a Juventus, mind pedig a Bayern toronymagasan vezeti saját bajnokságát. A fogadóirodák a német együttes továbbjutását látják esélyesebbnek.

NEGYEDDÖNTŐ, PÁROSÍTÁS

  • Málaga (spanyol)–Borussia Dortmund (német)
  • Real Madrid (spanyol)–Galatasaray (török)
  • PSG (francia)–Barcelona (spanyol)
  • Bayern München (német)–Juventus (olasz)

Hozzászólás írása