Az egészséges klímahasználatról

Nem csak nyáron, hanem télen is foglalkoztat bennünket a kérdés, hogy miként használhatóak biztonságosan a klíma berendezések. A legfőbb kérdésünk az lehet, hogyan kerülhetjük el a klímák használata okozta egészségkárosodást.

Gondosan tisztítsuk a szűrőket!

Gondosan tisztítsuk a szűrőket!

Tudnunk kell, hogy a klíma berendezések használata teljesen biztonságos az egészséges szervezet számára, ha azt a rendeltetésének megfelelően és körültekintően használjuk. A legfőbb ajánlás úgy szól, hogy soha ne teremtsünk túl nagy különbséget a benti és a kinti hőmérséklet között. Ez a különbség ne legyen nagyobb 6, de maximum 8 foknál, ugyanis ez a hőmérséklet változás már az egészséges szervezet számára is megterhelést jelent. Arra is figyelnünk kell, hogy a klíma szerelés során maga a berendezés olyan helyre kerüljön, ahol semmi esetre sem ér bennünket közvetlenül a hideg levegő. Ez komoly problémákat, úgynevezett klímareumát is okozhat, illetve nagyon rövid idő alatt tüdőgyulladást is kaphatunk.

Fordítsunk nagy gondot a klíma berendezések tisztítására is. A kondenzvízben kórokozók szaporodhatnak el, ugyanígy a szűrőkön is megtelepszenek. Ezért gondosan tisztítsuk meg minden szezon kezdetén. Ajánlott a télen is bekapcsolni 10-20 perc erejéig, ugyanis ez segít az alkatrészek élettartamának növelésében.

Hozzászólás írása