Domain és Tárhely szolgáltatás

Domain és tárhely szolgáltatásra akkor lesz szükséged, amikor elindítod életed első honlapját. Ezek mindig izgalmas pillanatok, mert tele vagy álmokkal és vágyakkal amik épp ebben a honlapodban teljesülnek ki. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy hogyan válassz domain és tárhely szolgáltatót? Kezdheted azzal, hogy megkérdezed az ismerőseidet, hogy ők hogyan választottak és mennyire elégedettek.

Dönthetsz az ár alapján is, de ezt csak akkor ajánlom, ha hobbi oldalad van. Ha a honlapodat azért készíted, hogy eladj rajta egy terméket vagy szolgáltatást, akkor ne az ár legyen döntő, mert nagyon csúnya bukás lehet a vége. Egy gondolati kísérlettel bebizonyítom neked, hogy miért nem érdemes az ár alapján választanod domain és tárhely szolgáltatót.:

Tegyük fel, hogy szeretnél egy sikeres honlapot, ami pénzt termel neked, de nem akarsz rá pénzt költeni. Keresel egy ingyenes vagy nagyon olcsó domain regisztrátort és egy ingyenes vagy nagyon olcsó tárhely szolgáltatót.
Innentől kezdve két lehetőséged van.
A: a honlapod nagy siker lesz, beváltja a reményeidet és ömlik hozzád a pénz.
B: a honlapodat az érdektelenség övezi. Alig kószál rajta pár ember és csak az idődet rabolja.

Az A esetben, amikor sikeressé vált a honlapod megnövekedett a látgatók száma. Ekkor az ingyenes domain szolgáltató (pl.: .tk) elkezd reklámokat megjeleníteni a honlapodon. Az olcsó vagy ingyenes tárhely elkezd kihagyni. Néha megy néha nem megy. Az eredmény az lesz, hogy a siker csúfos kudarcba fordul, mert a látogatók elmaradnak. Egyre kevesebben jönnek és végül az oldal kihalt pusztasággá változik.

Az nem lehet, hogy mindegyik út kudarccal végződik! Mit rontottam el?

A válasz egyértelmű. Olcsó vagy ingyenes szolgáltatóval kudarcra vagy ítélve. Ez olyan, mintha előre eldöntenéd, hogy csak azért is belefulladsz a Balatonba. Az egyik esetben azért mert sikertelen a honlapod a másik esetben meg pont azért mert sikeres a honlapod. Lényegében jobban jársz, ha semmit sem csinálsz.

Visszatérve az alap kérdéshez: Hogyan válassz szolgáltatót?

Domain és tárhely

Domain és tárhely

Válassz olyan domain és tárhely szolgáltatót, aki segít.

Szerintem ez a legfontosabb. Ha írsz nekik e-mailt, ha felhívod őket telefonon vagy csak az oldaluk alapján el lehet dönteni, hogy ők milyen partnerek lesznek. Ha csak egy újabb ügyfélnek látnak, akkor kevesebbet kapsz a pénzedért. Nem is beszélve arról, hogy mennyi jövőbeni problémát okozol magadnak.

Nem akarlak meggyőzni, ezért csak leírom, hogy a DomainFlotta.hu mit válaszolt arra a kérdésemre, hogy nem találok magamnak igazán ütős domain nevet és tudnak e ebben segíteni:

A leggyakoribb hiba, hogy csak 1 domain névben gondolkozol. Szeretnéd megtalálni a tökéletes domain nevet.

Pedig akár több domain neved is lehetne. Azt sem mondhatod, hogy eszméletlenül sokba kerül, hiszen a .hu domain csak 2.200 Ft + áfa ráadásul 2 évre. Ezen nem éri meg spórolni.

Ezért azt javasoljuk, hogy legalább 2 domain nevet nézz ki a honlapodnak:

  • Egy Keresőbarát domain nevet
  • Egy Brand domain nevet

A honlapodat pedig tedd elérhetővé mind a két domain névre. Így a keresőbarát domain neveddel fognak megtalálni az Interneten, míg a brand domain nevedet reklámozod a céges papírokon, névjegykártyán, e-mailedben.

Hozzászólás írása