Hol kapok segítséget a weboldal készítéshez?

Már hosszú ideje szerettem volna egy weblapot készíteni magamnak, de mindig halogattam. Nem vágtam bele, mert igazából nem tudtam, hogy hogyan is kezdjek hozzá. Az ingyenes tartalomszerkesztők közül a WordPress-szel már egész jól elboldogulok, de nem igazán tudtam, hogy mi is legyen az oldalamon. Próbáltam segítség után nézni, de sokáig nem jártam sikerrel.

A weboldalkészítés első lépései

Találtam egy honlapot, ahol rájöttem, hogy a legfontosabb meghatározni az oldal célját. Ha ezt már eldöntöttem, akkor már sokkal könnyebb lesz kiválasztani azokat a megoldásokat, eszközöket, módszereket, és meghatározni azokat a menüpontokat, amelyekkel el tudom érni a célomat.

A célom meghatározása után a weblapom megtervezése következhet. Itt meg kell határoznom azt, hogy kiknek is fogom készíteni az oldalt, vagyis kiknek fog szólni, ki a célcsoportom. A célom és a célcsoportom ismeretében, már ki fog alakulni, hogy hogyan is kell majd megfogalmaznom a mondanivalómat ahhoz, hogy a látogatóknak tetsszen.

A weboldal készítés folyamata

A weboldalkészítés lépéseiről is hasznos információk vannak ezen az oldalon. Ebben írják le, az egyes munkafolyamatok sorrendjét, hogy milyen sorrendben érdemes haladni a website készítése közben.

a weboldalkészítés kérdései

a weboldalkészítés kérdései

 

Megtudtam a weblapon, hogy a látogatók alig-alig figyelnek a honlapokon, ha nem keltem fel valamivel a figyelmüket. Ezért a belépő oldali üzenet, és a weboldal designja, az oldal színvilága is kiemelkedő fontosságú, ha azt szeretném, hogy a célcsoportba tartozók ott maradjanak az oldalon. A figyelemfelkeltő design ragadja meg a tekinteteket, és a célba találó üzenet kelti fel az érdeklődést.

 

Nekem sokat segítettek az oldalon található információk, és megkaptam azt a végső lökést, ami végül is kellett ahhoz, hogy nekiálljak megcsinálni az oldalt. Végiggondoltam a stratégiát, és elkészítettem a menüszerkezetet. Utána megírtam a tartalmakat, és összegyűjtöttem a képeket hozzá, és amikor ezek kész voltak, akkor kezdtem hozzá a honlapom designjának az elkészítéséhez. Olyan pontosan tudtam azonban, hogy mit szeretnék, hogy nem is kellett a webdesign készítéssel kínlódnom, mert egy remek sablont tudtam választani a WordPress-szes oldalamhoz.

Hozzászólás írása