A kapumozgatás tudnivalói

A kapunyitó alkalmazások mára egyre szélesebb körben elterjedtek Magyarországon is. Szerencsére ezek az automatizált és motorizált megoldások minőségi mutatói mára olyan szintre jutottak, amelyek teljesen biztonságossá teszik a használatukat. Nem véletlen a szabályozás meghozatala, amely kötelező érvényű biztonsági paramétereket hozott, hiszen egy tolókapu komoly sérülést idézhet elő különösképpen egy kisgyermek esetében vagy jelentős anyagi kárt okozhat.

Ezért tehát minden ilyen jellegű kaputechnikai megoldáshoz tartozik egy alapszintű biztonsági csomag, amely tartozéka az infrasorompó. Az infrasorompó gyakorlatilag egy láthatatlan szál, amely megszakítása automatikusan a kapu mozgásának azonnali leállását vonja maga után. Tehát amennyiben egy kisgyerek átszalad a mozgó kapu előtt, testével megszakítja az infrasugarat, akkor a kapu mozgása leáll. Természetesen ugyanez az elv érvényesül akkor is, ha a mozgó kapu útjába hajtunk a gépkocsinkkal. Ezáltal az infrasorompó megvédi a gépkocsinkat a sérüléstől. A kaputechnikai megoldások másik kötelező érvényű biztonságtechnikai megoldása a sárga villogó lámpa, amely jelzi a kapu mozgását.

kapu

Ha ezek után mi magunk is úgy döntünk, hogy saját kapumozgató automatikát szereltetnénk fel, több szempontra is érdemes figyelnünk. Elsősorban érdemes odafigyelnünk, hogy megbízható gyártó termékeit válasszuk. Ez azért is fontos, mert a legapróbb meghibásodás is gondot okozhat abban az esetben, ha egy ismeretlen gyártó termékeinek alkatrészeit kell pótolnunk, a szaküzletek pedig nem rendelkeznek ilyen kínálattal. Szerencsére az országban több olyan csapat is létezik, akik szakmai segítséget tudnak nyújtani és felelni tudnak a kaputechnikával kapcsolatos összes kérdésre. A Kapu24.hu csapata mindig készséggel áll bárki rendelkezésére, ha kapumozgató megoldásokról van szó.

Hozzászólás írása