Calvin Klein, az igazi amerikai parfüm

A parfümösök világában elterjedt a mondás, miszerint mindenkinek volt vagy lesz legalább egy Calvin Klein parfümje. A mai napig nem kevesebb, mint 71 parfümöt dobott piacra a cég 1981 óta. Amerikában Calvin Klein neve egyet jelent az amerikai életérzéssel és ezért is örvend olyan nagy és töretlen népszerűségnek már hosszú évek óta a világ minden pontján.

Calvin Klein 1942-ben született és Ő lett napjaink egyik legnevesebb amerikai divattervezője. Először is elvégezte a New York-i divatiskolát és aztán megalapította cégét 26 évesen. Még ma is az egyik legfelkapottabb farmer és casual ruházattá nőtte ki magát cége. Ebben persze a különleges stílusú marketingje is segítette, hiszen nem egyszer provokatív, botrányos reklámokkal jelent meg. Híres reklámarcai között szerepelt Kate Moss, Eva Mendes, a Beckham házaspár és Brooke Shields.

A CK parfümbirodalom immáron 3 évtizede töretlen sikereket ér el, így tulajdonképpen kibérelte magának a topplisták élét. Legelső illata, ami még ma is él a köztudatban az Obsession illatkreáció volt. A férfiaknak és a nőknek készült illat is egyaránt a fülledt erotikát árasztotta magából. Sikeréből adódóan később több változata is piacra került, mint például az Obsession Night vagy a Secret Obsession.

Calvin Klein

Calvin Klein

A következő parfümcsoda, mely ugyancsak remek fogadtatásra talált, a nagy sikerű parfümje, az Eternity, avagy magyarul az Örökkévalóság volt. Ez az illat inkább a romantikus vonalat követte, hihetetlenül jól összerakott virágillataival rajongók sokaságát bódította el. Ennek a parfümnek mintegy 17 különböző változata jelent azóta meg, leginkább limitált parfümök formájában.

Meg kell még említeni a CK One parfümöt is, ami leginkább a fiatal, sportos korosztály kedvence volt. Ez volt a legelső uniszex parfüm, amit nőknek és férfiaknak is egyaránt ajánlottak. A szuper illatok között említés nyer az Euphoria, ami még ma is az egyik vezető illat, ami a fülledt éjszakákat idézi meg. Legújabb illata pedig a Beauty már visszafogottabb, az érettebb nőket veszi célba.

Hozzászólás írása