A tetőcserepek fajtái

Minden családi háznál nagyon nagy hangsúlyt kap a tető, az ízlésesen megválasztott tetőcserepek nem csupán a csapadéktól, a hidegtől védenek meg, de ízléses kiegészítőként is szolgálnak.

A tetőcserép a legnépszerűbb tetőfedési módszer, hazánkban 50%-ban használnak az emberek beton és kerámia cserepek részesedése. Típusait tekintve több kategóriára lehet bontani a cserépkínálatot. Két nagy típust tudunk megkülönböztetni fajta szerint, a beton és a kerámia cserepeket. A beton cserepek egyik legnagyobb gyártója a Bramac, amely nem csak egy betonból készült cserép, hanem egy komplett tetőrendszer.

A másik nagyon népszerű cseréptípus a kerámia, melynek ismert gyártója a Creaton. A cég 50 évnyi garanciát vállal a kerámia tetőcserepeire, ami mindenképpen bizonyítja, hogy minőségi termékekről van szó.

A beton cserepek egyik legnagyobb gyártója a Bramac, amely nem csak egy betonból készült cserép, hanem egy komplett tetőrendszer

A beton cserepek egyik legnagyobb gyártója a Bramac, amely nem csak egy betonból készült cserép, hanem egy komplett tetőrendszer

Szeretne a Creaton tetőcserépről többet megtudni?

A kerámia cserepek égetett anyagból készülnek, hódfarkú, hornyolt és sajtolt cserepeket gyártanak. A hódfarkú cserepek téglalap alakúak, az egyik rövidebb oldala a cserépnek pedig íves, általában natúr színű, de igény szerint festhető. A hódfarkú cserepek fagyállóak, rendelkeznek horgonnyal, ami mentén vághatóak.

A hornyolt és sajtolt cserepek teljes téglalap alakúak, lehet őket egymás mellé és egymás fölé is helyezni, hornyolt kapcsokkal pedig rögzíteni egymáshoz. A kapcsolódás segítségével tudja a cserép kizárni a víz bejutását.

Mediterrán tetőcserepeknek számtalan előnyük van. Képesek teljesen kizárni a vizet, rendkívül jó teherbíró képességgel bír. Kiváló az ellenálló képessége és a színtartása is, hosszú évekig megőrzi a színét, úgy tűnik, mintha még mindig új lenne. A szín megtartása annak tudható be, hogy nem utólag festettek a cserepek, hanem már anyagukban színezettek. Rendelkeznek egy plusz réteggel, ami mohásodás elleni védelemként szolgál.

Hozzászólás írása