Az online e-mail rendszerekbe történő regisztrálás és belépés

Ma már mindenki rendelkezik e-mail címmel, hiszen alapvető elvárás, hogy valakit elektronikusan is el lehessen érni. Szerencsére számtalan levelezőrendszer létezik, így mindenki megtalálhatja a számára legoptimálisabbat.

A magyar levelezőrendszerek közül a legismertebbek a Freemail és a Citromail, teljesen magyar nyelvű mindkettő, az e-mail címünk végződése is .hu, ami Magyarországot jelöli. Van lehetőségünk a Facebook profilunkkal is kreálni magunknak e-mail címet. A nemzetközi levelezőrendszerek közül elérhető magyar nyelven a Gmail és a Hotmail, angol nyelven a Yahoo, de választhatunk magunknak Windows Live-os e-mail címet @live.com végződéssel. Ezek nemzetközi levelezőrendszerek nemzetközi végződéssel érhetőek el, így aki ilyen címet szeretne, az válasszon a felsoroltak közül.

Online belépő rendszerek: belepes.net

Online belépő rendszerek: belepes.net

Léteznek természetesen fizetős e-mail címek és céges címek is. Hogyan tudjuk ellenőrizni, hogy melyik ingyenes, és melyik céges? A @ jel előtt látható karakterlánc az azonosító, a mögötte lévő rész pedig egy honlapcím. Így ha megnézzük a pelda@gmail.com címet, akkor a @ jel után látható gmail.com maga a Gmail hivatalos oldala. Így tudjuk ellenőrizni azt is, hogy egy e-mail cím céges-e, a mögötte álló webcímnek ki kell dobnia a cég honlapját.

Érdemes az ingyenes szolgáltatók közül választani, egyszerű e-mailezésre teljesen megfelelnek az ingyenes változatok. Belépéskor elég megadni az e-mail címünket és a jelszavunkat, esetenként kérhetnek a spamszűrés végett egy karaktersor begépelését. Beállíthatjuk, hogy titkosított csatornánk kívánunk-e bejelentkezni, vagy hagyományos módon.

Amennyiben nem a saját számítógépünket használjuk, ügyeljünk arra, hogy ne mentsük el sem a jelszavunkat, sem a felhasználónevünket. A böngésző bezárása előtt minden esetben lépjünk ki a levelezőrendszerből, hiszen ha valaki utánunk megnyitja, akkor a mi leveleink fognak megjelenni neki, és így visszaélhetnek az adatainkkal.

Hozzászólás írása