Mozi a Napból

Néhány évvel ezelőtt igen nagy port kavart egy brit falucska mellé tervezett szélpark megépítése. Mivel a helyi lakosság nem adta áldását a szélerőművel megépítésére, mondván elrondítanák a kilátást, így a világ előtt a brit felfogás nem a környezettudatosságáról vált híressé.

Valótlanság lenne azt állítani, hogy az úgynevezett Nap Mozi épp ezt a bélyeget hivatott lemosni a britek becsületéről, de kétségtelenül jól jött az általános megítélésnek. Elkészült a Sol Cinema, a világ egyetlen napelemes mozija, ami egy kimustrált régi lakókocsiban kapott helyet. Mindezzel együtt valószínűleg a világ legkisebb engedéllyel működő mozijáról lehet szó. Különlegessége, hogy a működéshez szükséges villamos energiát kristályos napelemek biztosítják, illetve az esti vetítésekhez akkumulátorokat használnak.

A mozi belülről

A mozi belülről

A lakókocsi belterét újrahasznosított anyagokból alakították ki, ezzel is növelve a mozi környezettudatos felépítését. Természetesen nem a jól megszokott filmeket láthatja itt a tisztelt közönség, hanem stílszerűen környezettudatosságra nevelő filmeket, kisfilmeket vetítenek. Európa számos fesztiválján és nyári rendezvényén megfordul a Nap Mozi, amely kivétel nélkül lelkes fogadtatásra talál a világ természetbarátai körében.

Forrás: profiszolar.hu

Hozzászólás írása