Forró éjszakák egy házasságban? Mennyi számít átlagosnak?

Nagyon sok kapcsolat van, ahol a pár tagjai már csak pár hetente, havonta bújnak csak össze, de akad olyan is, ahol hetente többször is hancúroznak. De mi számít normálisnak, átlagosnak? Ez meglehetősen relatív. A szexológusok véleménye szerint is a libidó egyénfüggő, ennek értelmében az is, hogy mennyi együttlét számít átlagosnak.

Vannak, akinek elegendő hetente vagy kéthetente egy alkalom, másoknak naponta többször is igényük van a hancúrozásra. Természetesen az igények kapcsolatokon belül is eltérőek lehetnek, ami viszont sokszor okoz gondot.

Nagyon gyakori, hogy a pár egyik tagja többször is összebújna a párjával, viszont a párjának erre nincs igazán igénye, neki elegendő ritkábban is egy kellemes éjszaka. Az ilyen jellegű igénybéli különbségek gyakran okoznak gondot egy kapcsolatban, házasságban, ezekről mindenképp érdemes beszélni.

Megoldás csak akkor születhet, ha mindkét fél hajlandó egy minimális kompromisszumra, de arról is érdemes beszélni, hogy miért is nincs a párunknak több kedve a szexhez, és hogyan lehetne ezen változtatni.

Nagy hiba, ha más párokhoz hasonlítgatjuk magunkat

Gyakori hiba az ilyen beszélgetések során, hogy más párokat hozunk fel példaként. Akinek nincs nagyon igénye arra, hogy összebújjon a párjával, biztosan olyan baráttal, barátnővel, munkatárssal fog példálózni, akik még nála is kevesebbet hancúrozik a párjával, a másik fél pedig azokkal az ismerős párokkal, akik akár naponta is élnek nemi életet. A helyzet az, hogy ahogyan azt már említettük, a nemi élet gyakorisága egyéni, tehát ne célszerű másokhoz mérni magunkat, hiszen a libidója nem mindenkinek ugyanakkor.

Az viszont tény, hogy az ilyen jellegű nézetkülönbségeket érdemes megbeszélni, és megoldás keresni. Járjunk utána, hogy a bár kevésbé túlfűtött tagja miért is nem vágyik a párjára már annyira. Hogyan lehetne kicsit több intimitást, vágyat csempészni a kapcsolatban? Érdemes kísérletezni, megbeszélni a titkos fantáziákat.

Ez is megeshet, hogy valami külső tényező okozza a gondot, esetleg az, hogy a gyerekek kicsik, vagy épp nagyok, és ez okoz némi gátlást, de az ilyen jellegű gondokra is lehet megoldást találni, ha mindkét fél akarja. Persze megeshet, hogy valamilyen potenciazavar áll a háttérben, aminek szintén érdemes a mélyére ásni.

Hozzászólás írása