Hogy biztonságban legyen a pici baba

Az egyik legnagyobb öröm a családban, ha kisbaba érkezik. Ám egy gyermek nagy felelősség is, a szülők java része mindent megtesz a bébi biztonságáért, egyesek csak akkor nyugodnak meg, ha mindenféle figyelőszerkezet, kamerarendszer őrzi a kicsi álmát.

Hogyan védjük meg gyermekünket?

Teljesen természetes, ha az ifjú szülők aggódnak a gyermekükért. Sok téves információ kering az interneten, rengetegen riogatják a szülőket különféle rejtélyes csecsemőhalálokkal, nem csoda hát, ha a legtöbben mindent megpróbálnak megtenni, hogy a gyerkőcnek semmi baja ne legyen.

Az első és legfontosabb dolog, a bébi korának megfelelő kiságy. Különösen balesetveszélyes, ha nem a korához igazítjuk az ágy méretét, formáját, az esetleges rácsokat. Teljesen más igényei vannak egy még alig mocorgó csecsemőnek, mint egy már mászkáló gyermeknek. Győződjünk meg arról is, hogy a rácsok a helyükön legyenek, és a gyermek ne legyen képes kimászni belőle.

A gyerekszobában ne hagyjunk semmit szanaszét, és soha ne vigyünk be éles vagy forró tárgyakat, még akkor se, ha magasra pakoljuk őket. Minden ott levő bútor legyen gyerekbarát, a különböző lámpák is legyenek kellő távolságra a picitől. A konnektorokat is mindig védjük, mielőtt baleset történne.

Ha biztonságban akarja tudni gyermekét

Ha biztonságban akarja tudni gyermekét

Különféle berendezések

A gyerekek biztonságáért rengeteg mindent tehetünk. Régebben még nem voltak különféle szerkezetek, berendezések, de ma már ezek is elérhetőek, ráadásul nem is horrorisztikus áron. Ráadásul a rutinos anyukák használtan is megszerezhetnek egy-egy bébiőrt vagy légzésfigyelőt. Akik teljes biztonságban szeretnék tudni a csöppségüket, és minden mozdulatáról tudni, azok kamerát is beszereltethetnek a szobába. Egy IP kamera ma már nem kerül túl sokba, és számtalan előnye van egy ilyen kamerának. Egyrészt mindig lehet tudni, hogy a pici jól van, másrészt az esetleg távol levő szülő is meg tudja tekinteni a kamera képét, meg tud győződni arról, hogy a gyereknek nincs semmi baja anélkül, hogy a szobában, vagy akár a házban lenne. Ráadásul a család többi tagjának is meg lehet mutatni a felvételeket, így például a nagymama vagy unokatestvér is láthatja a gyereket.

Hozzászólás írása