Így étkezzünk, hogy egészségesek legyünk

A tökéletes étkezés kialakítása először nehéz feladatnak tűnhet, de felfoghatjuk, úgy hogy egy izgalmas kaland, melyben folyamatosan új ízekkel, alapanyagokkal, textúrákkal találkozunk és kísérletezhetünk. Az, hogy ki mikor és mi hatására vált életmódot, nagyon változó, ám a legtöbb esetben egy egészségesebb élet és a túlsúly leadása áll a háttérbe. Megmutatunk most pár trükköt, mely biztosan segíteni fog abban, hogy megjöjjön a kedv, az életmódváltáshoz.

Miket együnk, ha belekezdünk az életmódváltásba?

A csapból is az folyik, hogy „sok gyümölcs és zöldség”. Ezzel azt hiszem, nem tudok újat mondani. Az a legjobb azonban, ha helyben termesztett, Bio zöldségeket és gyümölcsöket választunk. Fogyasszunk belőlük bőségesen, hiszen rengeteg vitamin van bennük. Mivel önmagában egyetlen zöldség, vagy gyümölcs nem ad meg annyi vitamint és tápanyagok, amennyire valójába szükségünk lenne, nagyon fontos hogy nagy mennyiségben fogyasszunk friss és nyers zöldségeket, illetve gyümölcsöket.

Ha belekezdünk az életmódváltásba, hamar rájövünk arra, hogy sok ember szinte minden ételhez rizst eszik. Pedig érdemes más köreteket is kipróbálni! Kóstoljuk meg a teljes kiőrlésű gabonákat, mint például a zabot, bulgurt, kölest, árpát, barna rizst vagy az egyre népszerűbb quinoát.

Így fogyjunk le könnyedén

Ha fogyni szeretnénk, illetve már rendszeresen sportolunk, akkor fontos, hogy folyamatosan fehérjét vigyünk be a szervezetünkbe. Ilyenkor előnyben kell létesítenünk az egészséges fehérjéket, mind például a tojás, dióféléket, de a csirkehús, a friss hal és a pulyka is ide tartozik. Étkezésünk során törekedjünk arra, hogy a tányérunk egészséges zsírokkal, egészséges fehérjékkel, teljes kiőrlésű gabonákkal, friss és nyers zöldségekkel és gyümölcsökkel legyen tele.

Az ételek elkészítéséhez, pároláshoz, sütéshez csak növényi olajokat használjunk, jó választás lehet a kókuszolaj, kukorica olaj, olíva olaj, vagy a repce és a földimogyoró olaj is. Törekedjünk arra, hogy csak minőségi alapanyagokból készült ételekkel tápláljuk szervezetünket, ne főzzük szét a dolgokat, hiszen akkor az étel veszít a táplálék és vitamin tartalmából.

Hozzászólás írása