Ilyen italokat fogyaszthatunk egy eredeti olasz pizza mellé

A gasztronómia egyik meghatározó része a főételek, és a mellé elfogyasztott italok párosítása. Van, aki különösen figyel arra, hogy olyan italt válasszon az ebédje, vagy éppen a vacsorája mellé, mely ízben maximálisan harmonizál az elfogyasztott ételekkel. Ugyanis nem csak az ételek, és az italok elfogyasztása, hanem a kiválasztásuk is tartogathat számunkra némi izgalmat.

A wineenthusiast.com szerint a borokat és a pizzákat az emberek nagy része külön-külön is szereti, éppen ezért nem meglepő, hogy ezt az étel-és ital formációt gyakran fogyasszák az emberek együtt. Ám egyáltalán nem mindegy az, hogy milyen ízhez milyen zamatú bort választunk kísérőként.

Italok, melyek tökéletesen passzolni fognak az olasz pizzák mellé

Az eredeti olasz pizza vékonytésztájú, kívül ropogós, belül pedig puha és kellemesen lágy. Ritka az, aki ellen tud állni neki. A fenséges olasz étel egyik titkaként azt szokták emlegetni, hogy a tésztája mindig frissen készül el, melyhez a legtöbb esetben magas fehérjetartalmú búzalisztet használnak fel. A hozzá tartozó eredeti olasz szószból pedig nem hiányozhat a friss paradicsom, a bazsalikom, illetve az oregánó sem.

Ha kedveljük az eredeti olasz ízeket, akkor egy jó Margaréta pizzával biztosan nem fogunk mellé lőni. A mozzarella, a bazsalikom és a paradicsom fenséges ízéhez pedig tökéletesen fog passzolni egy karakteres ízvilággal rendelkező zamatos bor, de sokak szerint a Margherita mellé egy frissítő rozé is telitalálat lehet.

Ha jobban szeretjük a kicsit tüzesebb, pikánsabb aromákat, és oda vagyunk a szalámis pizzákért, akkor az ilyen ízek mellé remek választás lehet egy testes kékfrankos, amely amellett, hogy tökéletesen kiegészíti az ízek harmóniáját, segít kicsit a fogáson is könnyíteni.

Ha pedig imádjuk a húsokat, és a pizzára még plusz húsos feltéteket is kérünk, mindenképpen egy karakteres, gyümölcsös kékfrankos mellett kell döntenünk, hiszen ez tökéletes választás lesz a vacsoránk mellé.

Az sem ritka, ha egy olasz pizza mellé valaki egy eredeti olasz sört szeretne megkóstolni. Remek választás lehet ebben az esetben a Peroni Nastro Azzurro CAPRI, a Messina Cristalli si Sale, vagy a Peroni Nastro Azzurro.

Hozzászólás írása