Egyre többen rendeznek be otthon dolgozószobát

A koronavírus járvány kitörésekor nagyon felértékelődtek az otthoni dolgozószobák, dolgozó sarkok. Sokak kényszerültek home officeba, így szükséges volt egy otthoni iroda kialakítása, ahol az adminisztatív vagy egyéb számítógépen végezhető munkát el tudták végezni.

Bár a koronavírus járvány szigorításai megszűntek, de sok cég döntött úgy, hogy a szabályok enyhítése mellett is több munkatárs is végezhet otthonról munkát, és csak heti egy-két alkalommal szükséges az irodába is befáradni.

Ez persze egyszerre lehet jó és rossz. Az otthoni munkavégzésnek számos előnye van, de ahhoz, hogy hatékonyan végezhessük a munkánkat, elengedhetetlen egy olyan munkaterület, ahol erre minden feltétel adott.

Ha kis lakásunk van, illetve nincs lehetőségünk egy egész szobát irodává alakítani, akkor elég lehet egy dolgozó sarok, ahova bekerül egy kényelmes, és kellően nagy íróasztal, hozzá pedig egy megfelelő irodaszék, ami kényelmes és praktikus egyszerre, de akár nem kell megvetni a kanapé lehetőségét sem. A munkahelyi dokumentumok tárolása ilyen esetekben főleg az íróasztal fiókjaiban oldható meg.

Ha nem elég a dolgozó sarok

Vannak azonban olyan munkakörök, amelyek elvégzéséhez nem elég egyetlen íróasztal, hogy azt kinevezzük dolgozósaroknak. Egyéni vállalkozók, szabadúszó szakemberek sokszor igénylik a saját dolgozószobát, egy helyet, ami távol van a családi mindennapoktól, ahova a gyerekek nem jöhetnek csak úgy be, illetve ahol az ügyfeleket is fogadni lehet.

Ilyen esetekben több kell, mint egy megfelelő íróasztal. Szükség lehet tárgyalóasztalra, ahhoz székekre, de az irodai tárolás talán még ennél is általánosabb igény.

Az irodákba másfajta tároló bútorok kellenek, mint mondjuk a nappaliba vagy a hálóba. Iratok, dokumentumok, mappák tárolására alkalmas polcok, szekrények és komódok. Szerencsére a választék ebben a tekintetben is széles.

Amennyiben otthon végezzük a munkánk, és dolgozósarokra/szobára van szükségünk, érdemes végig gondolni a lehetőségeinket, majd ehhez mérten választani megfelelő bútorokat.

Hozzászólás írása