Látványosságok Európában!

Mindegy melyik évszakban járunk, egy európai utazás mindig tartogat számunkra turisztikai látnivalókat. Rövid ízelítőnkben Ausztria, Lengyelország látványosságait és Katalónia fővárosát szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani.

Hallstatt

Hallstatt

Ausztria télen és nyáron egyaránt élményekben és látványosságokban gazdag szórakozást kínál az országot felkereső turistáknak. Turizmusát olyan népszerű látnivalók sora teszi vonzóvá, mint a Bécsi Állami Operaház, mely építészeti remekmű és folyamatosan felejthetetlen művészeti, zenei élményekkel gazdagítja látogatóit. Az Alpok hófödte hegycsúcsainak csodás kilátását kínáló Innsbruck magja Alstadt, mely osztrák nyaralás kiváló célpontja lehet, hiszen számtalan nevezetességet vonultat fel középkori hangulatú utcáit róva a turisták számára.

Ausztriában kalandozva semmiképpen nem szabad kihagyni a sótermelésről híres barokk falut, Hallstadt-ot, ahol a sós tó alatt található barlangban sóban konzerválódott ősemberrel való találkozásra is sort lehet keríteni.Igaz, Ausztria mellett függetlenségben még nem olyan hosszú múltra tekint vissza Lengyelország, de látványosságokban ugyancsak bővelkedik. Egy lengyelországi utazás során a turizmus olyan csodás elemivel találkozhatunk, mint a Wawel Kastély, a 2000 tavat számláló Mazuri-tavak, a Slowinski homokdűnék, vagy Gdansk óvárosa.

Guel park

Guel park

Ausztria és Lengyelország után Barcelona merőben más hangulattal várja látogatóit. Útikalauzt úgy készíteni, hogy minden látnivaló szerepeljen benne, amit Barcelonában érdemes megnézni, bizony nem lenne egyszerű feladat. Azonban top lista mindig van, hogy mit ne hagyjon ki az utazó, ha eljut ebbe a csodás városba. Például a Camp Nou stadion mindenképpen megérdemel egy látogatást, csak úgy, mint a tündérmese világát idéző Güel Park. A La Sagrada Familia bazilika is kihagyhatatlan látványosság egy barceloniai körút során. A kirándulások fáradalmait pedig olyan csodás tengerparton pihenhetik ki a turisták, mint a Barceloneta.

Hozzászólás írása