Makarska, ha nem csak a napon feküdnénk…

Sokan keresnek olyan úti célt a nyaralásaik tervezésekor, amely nem csak gyönyörű tengerparttal kecsegtet, de lehetőleg az aktív pihenés különböző formáit is lehetővé teszi. Ilyen célállomás a horvát tengerpart egyik kedvelt üdülővárosa, Makarska. Az apró kavicsos part hangulatos és gyönyörű látványt kínál az üdülők számára, ráadásul a közeli falvakban már meglepően kedvező áron bérelhetünk apartmant.

Mint említettük, Makarska az aktív pihenésre vágyók paradicsoma. Az ember lépten-nyomon bérelhető vízibiciklibe, jet-ski kölcsönzőbe botlik, de ha társasággal utazunk, akár egy banánt is bérelhetünk magunknak. Sőt, a búvárkodás is csodás élményt tartogat, ehhez minden feltétel adott a felkészült kölcsönzőktől kezdve a csodálatos tengerig.
Az árak közelítően a balatoni főszezon áraival hasonlíthatók össze. Nagyjából 1000 forintnyi összegért egész napra napozóágyat bérelhetünk, amely komfortosabbá teszi a parton töltött órákat. De ha némi kulturális barangolásra vágyunk, tekintsük meg a Malakoloski Múzeumot, ahol a világ leggazdagabb kagylógyűjteményét csodálhatjuk meg. Akik érdeklődést mutatnak az efféle látnivalók iránt, azok számára alighanem felejthetetlen élmény lesz. A közelben található Imotskit mindenképpen érdemes meglátogatni, ha időt szánunk egy kis kirándulásra.

A csodás tenger

A csodás tenger

Aki itt tölti a nyaralását, nem mehet haza anélkül, hogy szemügyre venné a természet csodájának számító Két- és Vörös-tavat. A meredek völgybe leereszkedve találjuk ezt a két csodás tavat, melyek a nevükhöz méltón valóban vörös és kék színben pompáznak.

Hozzászólás írása