Milyen bútort vegyek a fürdőszobába?

A fürdőszoba berendezése nagy dilemmát szokott okozni, kezdve a zuhanyzó vagy kád problematikájánál, a csempe és járólap színén, formáján, típusán át egészen a fürdőszobabútorok kiválasztásáig. Azért olyan nehéz ügy a lakás általában második legkisebb helyiségének kialakítása és berendezése, mert az ízlésünkön kívül higiéniai szempontokat is figyelembe kell venni, plusz a nem kerámia vagy kő, műanyag berendezések állagmegóvására is figyelnünk kell.

A fürdőszobában napi szinten keletkezik pára, a nedvesség alapvető, így csak olyan fürdőszobabútor és egyéb berendezés jöhet szóba, ami ezt a közeget jól tűri.

Mint minden bútor kiválasztásánál, úgy itt is alapjaiban határozza meg lehetőségeinket a rendelkezésünkre álló hely. tekintve, hogy kis alapterületű helyiségről van szó, már egy centiméternyi tévedés is problémákhoz vezethet. Nem érdemes kicentizni, kivéve, ha egyedi bútorra fáj a fogunk és terveztetünk, gyártatunk. Akkor a szakember fog mérni és jó eséllyel kapunk pontos, megfelelő végeredményt. A bútorgyártás rendkívül széles skálán mozgó végtermékei legtöbb esetben kielégítik az igényeket, így a fürdőszobabútorok beszerzésére szánt idő nem elfecsérelt órák tömkelege, hanem a sikerhez szükséges befektetés.

Milyen bútort vegyek a fürdőszobába? (kép: www.juhar.hu)

Milyen bútort vegyek a fürdőszobába? (kép: www.juhar.hu)

A fürdőszobában nincs feltétlenül szükség nagy tárolókapacitásra. A kevésbé jól szellőző, kis helyiségekben nem érdemes törölközőket és elektromos berendezéseket (hajszárító, hajformázó készülékek, epillátor, stb.) tárolni, mert nem mindegyik bírja a rendszeresen kialakuló magas páratartalmat. A különböző tisztítószereket, fertőtlenítőszereket és illatosítókat, valamint felmosót, felmosóvödröt jól lehet tárolni az előszobai beépített szekrényben, vagy a kialakított kisebb tárolókban, esetleg a kamraként funkcionáló helyiségben.

Természetesen némi tárolóhelyre és polcos, rakodós megoldásra szükség van, hiszen tisztálkodószereinket, kozmetikumainkat, aktuálisan használt törölközőinket és olyan használati tárgyainkat, mint a fogkefék, mosdószivacsok mindenképpen tartanunk kell valahol. Nagy a szórás olyan tekintetben tehát, hogy mekkora tárolókapacitásra van szükség.

Nagyon fontos, hogy higiéniai szempontokat is figyelembe vegyünk. A fürdőszobabútornak jól tisztíthatónak kell lennie, hiszen egy különösen „veszélyes” helyiségről van szó, főleg, ha a wc is ugyanott kapott helyet.

Milyen bútort vegyek a fürdőszobába? (1 hozzászólás)

Oldal 1 / 1
  1. Tárnok Kitti
    Tárnok Kitti 2018-08-10 at 14:45 | Reply

    Én találtam vízálló bútort: *link* már majdnem egy éve tökéletesen megvédi a benne tárolt törölközőket és pipereszereket a nedvességtől. Persze ha kinyitom a szekrényajtót, az más kérdés. XD

Hozzászólás írása