Mit tudnak az ipari porszívók?

Valószínűleg mindenki használt már porszívót, vagy legalábbis tudja, hogyan néz ki. Az otthon használt gépeknek sok előnye van: csendesek, könnyűek, maguktól visszatekerik a zsinórt és a dizájnnal sincs gondunk. Emellett a teljesítményre sem lesz panaszunk, mivel a szőnyegről és a kanapéról is leszívja az összes koszt. Viszont itt véget ér a felhasználhatósága, ha ennél többre vágyunk, akkor ipari porszívót kell keresnünk.

Az ipari porszívók hasonlítanak az otthoni változatukhoz, csak jobbak. Például jobb minőségű alapanyagból készülnek, hosszabb garanciát kapunk hozzájuk, nagyobb a teljesítményük, nagyobb az erejük és járnak hozzá plusz funkciók. Érdekes, hogy ezek a gépek az 1900-as évek eleje óta léteznek, és azzal a céllal jöttek létre, hogy munka közben ne az embereknek kelljen belélegezniük a rengeteg port és törmeléket, és arra is volt példa, hogy bányában használták. Igaz, hogy az utóbbi években sok minden megváltozott, de az ipari porszívók ereje a régi maradt.

Ipari porszívók jellemzői

Az ipari porszívók mérete általában 80 cm is lehet, ami lényeges különbség az otthonival szemben. Ez a nagyság minden téren indokolt, mivel szükségünk van a tartályra, és a külsőnek is strapabírónak kell lennie. A kerekeknek el kell viselniük az építkezéseket és a koccanásokat is.

Ha az anyaghasználatot nézzük, akkor a cső, a szívófej és a fogantyúk is komolyabbak. Vannak olyan modellek, ahol antisztatikus szívócső dolgozik, ami gondoskodik arról, hogy a levegőben szálló por ne tapadjon rá a csőre. A komoly anyaghasználat gondoskodik arról, hogy ne törjön el a készülék pár hét alatt.

A felhasználási terület szintén különböző. Az otthonival ellentétben az ipari porszívót extrém helyeken használják, így nemcsak a porral képesek megbirkózni, hanem takaríthatunk vizet, robbanásveszélyes anyagokat, ipari vegyszereket, allergén anyagokat. Azonban fontos megjegyezni, hogy nem minden ipari gép alkalmas erre, úgyhogy érdemes még a vásárlás előtt meggyőződni arról, hogy milyen osztályozásba tartozik, és milyen munkákhoz használhatjuk.

Hozzászólás írása