Négy tipp amitől otthonosabban érzed magad egy hotelszobában

A nyaralás röpke ideje alatt, általában egy személytelen hotelszobát kapunk az éves pihenőidőnk eltöltésére. Bár alap, hogy ezt az időt nem a hotelben való csücsüléssel töltjük, hanem napozással, úszással, a helyi nevezetességek, múzeumok és éttermek felfedezésével, mégis van, amikor egyszerűen elfáradunk és szeretnénk az ideiglenes otthonunkban lazítani. Lássuk, mivel tehetjük ezt az időt minél kellemesebbé.

hotel szoba

hotel szoba

1.Képek a tárcádból

Ha már nagyjából felmértétek a rendelkezésre álló helyiségeket, elkezdhetitek kissé otthonosabbá tenni. Ennek az egyik legegyszerűbb módja, ha néhány képet helyeztek el szeretteitekről. Erre a célra nem kell külön poggyászként cipelni az otthoni gyűjteményt, azok a képek is tökéletesen megteszik, amiket a pénztárcádban hordasz. A gyerekeid fényképe vagy egy közös fotó a legjobb barátaiddal rögtön, kellemesebb érzetet kelt. Egyetlen ellenjavallat, ha rendkívül hajlamos vagy a honvágyra, mert ez esetben a fotók csak erősítik az érzést.

2. A kedvenc szappanod

Minden hotelben a fürdőszoba fel van szerelve mini tusfürdővel és samponnal, de ha a saját megszokott illatodat csempészheted a fürdőszobába, az mindenképp plusz komfortérzetet ad. Ez lehet a szappanod illata, vagy akár a kedvenc parfümödé. Utazás előtt döntsd el, melyik az az illat, ami leginkább ellazít és megnyugtat. Ezt vidd magaddal a nyaralásra is, sokkal jobban fogod magad érezni idegen környezetben. A szaglás ugyanis rengeteg tudat alatti üzenetet közvetít az agyunknak.

3. Post-it

Egy igen praktikus eszköz lehet, pl. új ismerőseinkkel való találkák lejegyzésére, vagy a sarki cukrászda nyitva tartásának felírására. Ezen felül, az otthonosság érzetét is fokozhatja. Írhatunk rá üzeneteket a párunknak, akár otthon, sőt még bevásárló listát is.

4. Nem csak gyerekeknek – plüssállat, kispárna és társaik

Kispárna

Kispárna

Egyik ismerősöm kislánya imádja a plüss kacsáját, ha nincs vele láthatóan kissé szorong, ha vele van akkor viszont élénk és magabiztos. Ez bizony nem csak a három évesek pszichéjére hat, szégyellhetjük ugyan, de mindenkinek van egy(-két) tárgy, amihez azért ragaszkodik, mert növeli a biztonságérzetét. Lehet ez kötött takaró, egy plüss figura vagy párna, esetleg papucs, fürdőköpeny. Ezt az érzelmi luxus igazán megengedhetjük magunknak.

Hozzászólás írása