Nézze meg Horvátországot!

Ha valakiben kérdés még napjainkban is, hogy a legtöbben miért Horvátországot választják szabadságuk tartalmas eltöltésének színhelyéül, akkor egyszerűen csak meg kell nézni egy videót, mely bemutatja ezt a csodás, természeti és történelmi kincsekben gazdag országot.

Horvát tengerpart

Horvát tengerpart

A legtöbben horvátországi utazásuk során a  tengerpart nyújtotta élményeket, a pihenés tökéletes feltételeit keresik. A fürdőzés, napozás, vizisportok élvezete mellett azonban nem lehet elkerülni a városok, halászfalvak kínálta látványosságok megismerését. Trogir városában már magának a településnek, akár a vízen, akár a szárazföldön való megközelítése is felér egy történelmi utazással, hiszen a városfal,az erődítmények, a városba vezető kőhíd mind a múltat elevenítik meg a turisták előtt.

Opatia

Opatia

Opatija, Adria Nizzája szintén számos elegáns épületet, látnivalót sorakoztat fel látogatói számára. Az angyali üdvözlet templom zöld kupolájának, a Lungomare sétánynak a megtekintése nélkül nem szabad elhagyni a régiót. Zadar, Opatija mellett Pula sem kell, hogy szégyenkezzen látványosságainak bőségessége miatt. Az Amfiteátrum, az Aranykapu, A Herkules – kapu, Augustus temploma csak néhány ismertebb nevezetessége Pula kincseinek, melyek megtekintését kár lenne csak útikalauz fellapozásával megejteni.

Hozzászólás írása