2014-ben újra indul a Játék határok nélkül!

Hihetetlen, de már több mint huszonegy év telt el azóta, hogy Magyarország csatlakozott a Játék határok nélkül című verseny országaihoz. 1999-ig ment a nagysikerű vetélkedő, amelyet 1999-ben megszüntettek. Az ügyességi vetélkedő mókás pillanatait aligha felejtették el ennyi idő után is a nézők.

Tizenöt éve nincs Játék határok nélkül a tévében, mégis sokan hiányolják az országok baráti mérkőzését, amit eredetileg a franciák és a németek közötti barátság erősítését hivatott szolgálni. A legelső versenyt még 1965-ben rendezték meg, akkor még csak a franciák, a németek, a belgák és az olaszok vetélkedtek a legjobbnak járó címért. Később 1988-ban újra kezdték a showt, mi pedig 1993-ban csatlakoztunk, és pár év alatt három győzelmet zsebeltünk be. Régebben egy-egy városba utaztak a versenyzők, és látták vendégül a többi versenyzőt, később ez azonban megváltozott, mindig Torinóban vették fel az adásokat, egyedül a döntőkre utaztak a csapatok, hozzánk 1997-ben érkezett mindenki.

Gundel Takács Gábor és Geszler Dorottya

Gundel Takács Gábor és Geszler Dorottya – Akár már júniusban is láthatjuk a népszerű vetélkedőt, addig visszanézhetjük a régi adásokat az M3-mon

Akár már júniusban is láthatjuk a népszerű vetélkedőt, addig visszanézhetjük a régi adásokat az M3-mon

1999 óta a Játék határok nélkült maximum ismétlésben lehet látni, nálunk az M3 tűzte műsorára. Többször megpróbálták újraéleszteni a versenyt, de anyagi okokból kifolyólag ez a kétezres években még nem jött össze. Most azonban úgy tűnik, tizenöt év után jöhet a folytatás, ráadásul mi vagyunk a „felbujtók”. A sportos vetélkedőre a szereplőket már kiválasztották, most veszik fel az első adásokat.

Egyelőre kérdéses, hogy mennyit változtattak a műsoron, reméljük nem túlságosan sokat, és a régi, megszokott stílusban szórakoztathatnak majd bennünket. A májusi felvételek után feltételezhető, hogy június-júliusban már érkeznek is hozzánk a színesbe öltözött sportemberek, akik majd adásról adásra fognak bennünket szórakoztatni, és reméljük, Gundel Takács Gábort sem felejtik el.

Hozzászólás írása