A függönyök és egyéb textilek az otthonunkban

Mivel igen nagy felületen vannak jelen minden lakásban, így nagyon fontos kiegészítői minden otthonnak a függönyök és egyéb textilek. A jól megválasztott darabok rendkívül jó hangulatot varázsolhatnak a lakásba, ám ha semennyire sem illenek a képbe, akkor pont az ellenkezőjét fogjuk velük elérni.

Van, aki úgy választ lakástextilt, hogy az utolsó törülköző színét és mintáját is a hálószoba függönyéhez igazítja, ám ha igazán otthonossá szeretnénk tenni lakásunkat, akkor azért nem kell ilyen szigorúnak lennünk.

Hogyan válasszunk textileket a lakásba?

Ha például függönyről van szó, akkor érdemes a színe és mintája mellett az anyagot is figyelembe venni. Nem mindegy például az sem, hogy milyen szövésű egy anyag, mennyire engedi át a fényt, de fontos tényező lehet annak hossza is. Különbözőek lehetnek a megjelenési stílusok is, amihez szervesen kapcsolódhat a karnis típusa is. Figyelembe kell venni azt is, hogy milyen helyiségbe választunk textilt, ott milyen színek, hangulatok az uralkodóak, de azt is végig kell gondolni, hogy a kiválasztott darab illik-e a bútorokhoz.

A tévé jól mutat az asztalon, de ha nagy játékosok vagyunk, inkább helyezzük a falra

A tévé jól mutat az asztalon, de ha nagy játékosok vagyunk, inkább helyezzük a falra

A szőnyeg az egyik legmegosztóbb lakástextil

Van, aki el se tudná képzelni a lakását szőnyeg, sőt szőnyegek nélkül, ám nagyon sokan szinte rettegnek tőlük, de legalábbis nem szeretik. Pedig egy jól megválasztott szőnyeg egyrészt öltözteti az otthont, másrészt meleg hangulatot tud kölcsönözni, ugyanakkor figyelni kell rá, hogy lehetőség szerint mindig tartsuk tisztán. Nem csak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is lényeges, hiszen rendkívül káros lehet egy porral teli darab. Sokak számára vélhetően ez az egyik oka annak, hogy nem szeretik a szőnyeget és inkább csupaszon hagyják a szobák padlóját.

Párnák minden mennyiségben

A különböző méretű, színű, formájú és változatos textilekkel bevont díszpárnák mostanában nagyon kedvelt darabok szinte minden otthonban. Egyrészt rendkívül jól öltöztetik a szobákat, másrészt funkciójukat tekintve is több szinten használhatók, hiszen egy jó délutáni alváshoz, tévénézéshez is kiválóak, de nagyon jól tudjuk használni őket akár ülőalkalmatosságnak is.

Hozzászólás írása