A hatékony Home Office 4 alapszabálya

Az otthoni munkavégzés hatékonysága néha csak rajtunk múlik. Az egyik legfontosabb, hogy el kell vonulnunk a többiek elől, mert csak így tudunk nyugodtan dolgozni. Az a legjobb, ha külön szobát alakítunk ki, aminek az ajtaja zárható, így az unatkozó gyerekek sem tudnak ránk nyitni. Ebből következik az is, hogy nem lehet egyszerre dolgozni és gyerekre vigyázni.

Sajnos a konyhapult vagy a kanapé nem hoz tartós megoldást, és általában gyorsan útban leszünk. Az a legjobb, ha van egy asztalunk, ahol pont úgy tudunk ülni, mint az irodában.

Sokszor nem beszélünk az eszközök fontosságáról, pedig ez adja meg az alapját annak, hogy sikeresek legyünk. Minden munkatársnak szüksége van bizonyos számítástechnikai programokra, internetre és ugye a jól működő számítógépre. Ismerni kell a felhő alapú működést, és bizonyos esetekben saját Call Center is kialakítható, de ezt mindig tudni kell kezelni.

Egyesek megszokták, hogy az irodában megvan az összes fontos eszköz, de otthon lehet, hogy először vásárolnunk kell, főleg, ha eddig nem használtuk.

Kommunikálás és időbeosztás

Amikor az online térben vagyunk, és nincs körülöttünk senki, akkor sokkal könnyebb félreérteni a másikat. Ez teljesen normális, hiszen nem látjuk egymás arcát, nem tudjuk értelmezni az arckifejezését és nem tudunk visszakérdezni sem.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy szemtől szemben nem esik nehezünkre a segítségkérés, de a képernyők mögül kevésbé merjük meglépni. Sokan inkább maguk próbálják kitalálni, hogy mi volt az eredeti feladat, mert nem akarják zavarni a megbízót.

A Home Office egyik előnye, hogy bármikor leülhetünk dolgozni. Azonban nem mindegy, hogy pontosan hány órakor kezdjük el a munkát, főleg, ha megszoktuk, hogy reggelente nyolckor már az irodában ülünk.

Lehet, hogy elsőre élni akarunk a hirtelen kapott szabadsággal, de inkább ragaszkodjunk az eddig megszokott rendhez. Persze mindig közbe jöhet valami, erre nyugodtan használjuk ki az otthoni munka előnyeit, azonban ragaszkodjunk a bevált időszakokhoz. Ezáltal később könnyebben visszatérünk az irodába.

Hozzászólás írása