Párkapcsolati romantika

Amikor az ember egy ideje párkapcsolatban él, egy idő után eltűnik az a bizonyos rózsaszínű köd, ami a kapcsolat elején még belengi az egész együttlétet. Ez természetes velejárója az életnek. Mégis, nagyon sok ember úgy érzi, később is szüksége van erre az érzésre. Szüksége van arra, hogy ugyanolyan érdekesnek, kívánatosnak érezze magát társa számára, mint az ismerkedési időszakban.

Amikor két ember nagyon szereti egymást, főleg, ha romantikus beállítottságúak, akkor ez az állapot akár egy életen át is végig kísérheti őket.

Ez a hatalmas szeretet azonban ketté is törhet, ha a párok nem szentelnek  egymásra elég időt, ha nem figyelnek igazán a másikra. Az odafigyelés elengedhetetlen kelléke a romantikus kapcsolatoknak. Szó szerint karban kell tartani a kapcsolatokat. S hogy mit takar ez? Hosszas beszélgetéseket, odafigyelést, romantikus programok szervezését, kedvességet a másikkal szemben. Igazság szerint nem olyan nagy ördöngösség az egész. Észre kell venni, hogy egy kapcsolatban két ember létezik, így nem lehet énközpontú dolog.

Romantikus gesztusok

Nagyon sokféle gesztus lehet romantikus. Igazából mindezeknek csak az ember fantáziája szabhat határt, hiszen aki ismeri a párját, az tudja, hogy mivel tudja leginkább felvidítani, kellemes, számára is jóleső helyzetbe hozni. Mindig törekedni kell arra, hogy ezek a dolgok mindkét fél számára élvezhetőek legyenek. Ha két ember szereti egymást, már az is romantikus gesztus, ha kézen fogva sétálnak, nem pedig csak egymás mellett. Ez egy olyan kapocs, ami a külvilág felé is az összetartozást sugallja.

A mobiltelefonok világában feldobhatja az embert egy üzenet is a szeretett személytől. Egy kis cetlire írt kedves szöveg, amit a másik táskájába vagy zsebébe lehet csempészni. Szükség van az érintésre, az ölelésre. Akár csak egy futó simogatás is feldobhatja valaki napját. Egy kettesben eltöltött, gyertyafényes vacsora is csodákra képes. Akár otthon, nem feltétlenül étteremben. Nagyon romantikus gesztus, ha valaki listát készít párjának pozitív tulajdonságairól, hogy az soha ne felejtse el, mennyire fontos személy az életében.

Hozzászólás írása