Az intimitás fontossága, avagy így mentsük meg a szexet

A legtöbb ember azt hiszi, hogy a hosszú házasságokban sokkal kevesebb szeretkezés jut, mint a kezdeti szakaszban. Szerencsére ez inkább tévhit, és ma már tudatosan készülhetünk a megszokott rutin felrázására.

Teljesen természetes, hogy egy kapcsolatban a szexuális vágy nem mindig ugyanolyan aktív, azonban kár lenne azt hinni, hogy teljesen el fog tűnni. Egy kis odafigyeléssel, tudatossággal és pár egyszerű trükkel megőrizhetjük a vágyat. A házasság kezdetén a párok alig várják, hogy ágyba bújhassanak, később azonban munkába kell menni, megérkeznek a számlák, és néha megszületnek a gyerekek is. Úgy tűnhet, hogy a kapcsolatban nem marad több energia, és a közös intimitás háttérbe szorul. A szakértők szerint el kell felejteni a mindennapos szex gondolatát, és ezáltal megszabadulni a nyomástól.

Az elvárások láthatatlan falakat húznak fel az emberek közé, amin egyre nehezebb átmászni. A nyomás nagyon hamar stresszé válik, aminek mentális és egészségügyi következményei lesznek. Sok férfinál erekciós problémákat vált ki, a hölgyeknél pedig teljesen elveheti a kedvet az együttléttől. Kár lenne azt hinni, hogy a gyakran közösülő párok boldogabbak, úgyhogy ne a számokat követeljük a másiktól, hanem keressünk egy közös pontot, ami mindkettőnknek megfelel. Amikor a kapcsolat szoros, akkor a szex jön magától.

Figyeljünk az intimitásra

Sokat segíthet az intimitás növelés is. Érdekes, hogy az apró mozdulatok, kisebb figyelmességek segítenek abban, hogy a szexuális vágy hirtelen ugorjon egy szintet. Egy sok vihart megérő pár már ismeri egymás mozdulatait, és képes szavak nélkül kommunikálni. Ilyenkor egy ölelés, egy puszi, egy csók hatalmas tüzet lobbanthat lángra, főleg, ha rendszeresen megajándékozzuk vele a másikat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, az apró figyelmességek is segíteni szoktak.

Végül jöhetnek a szexmentes kalandok. Amikor a valódi élet problémái túl nagyra nőnek, akkor kelleni fog egy kis önfeledt szórakozás. A közös kalandok, a nevetés csak még szorosabbá teszik a párkapcsolatot.

Hozzászólás írása