A megmaradt kerítés felhasználása az udvaron belül

Vannak olyan kerítések, amik csak a kert köré építhetőek, de akadnak olyanok is, amit az udvaron belül is felhasználhatunk. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk pár ötletet, ha nemcsak a hagyományos kivitelezések érdekelnek.

A lamellás kerítés sok udvarban megtalálható, mivel sokféle felhasználási módja létezik. Egyesek a drótkerítés mellé emelik fel, hogy a szomszéd ne lásson át. Mások inkább a terasz mellé teszik fel, hogy árnyékolóként működjön, vagy egyszerűen elválassza a teret. Lehet, hogy kutyakennelként is látni, viszont ez nagy mértékben függ a kutya fajtájától is.

Kerti zuhanyhoz

A következő felhasználási terület a kerti zuhany körül jöhet szóba. ami azt jelenti, hogy végre nyugodtan megmoshatjuk magunkat a munka vagy a napozás után. Ha pedig szeretnénk még hangulatosabbá tenni a környezetet, akkor a külső és belső oldalára felfuttathatunk egy nedvességkedvelő növényt, hogy még inkább megadja a dzsungelérzést.

Medencéhez

Ahogy a terasznál, úgy a kerti medencénél is felhasználhatjuk a lamellás kerítést, így kapunk egy kis frissítő árnyékot, legyen szó akár úszómedencéről, akár felfújható medencéről. Elég, ha az egyik oldalra felállítjuk a méteres kerítést, de akár egy kis sarkot is kialakíthatunk, ami nemcsak a naptól fog óvni, hanem a szomszédtól is.

Grillezéshez

Ha kisgyermek van a családban, vagy olyan szomszéddal áldott meg a sors, aki gyakran panaszkodik a fények miatt, akkor a kerti partikhoz is érdemes beszereznünk pár méter lamellás kerítést. El tudunk mögé bújni sütögetés közben, ami minket megvéd a széltől, a szomszédot pedig a fénytől. Ha pedig hangulatossá akarjuk varázsolni, akkor teszünk rá pár extra lampiont.

Térelválasztónak

A legtöbb kert egy nagy, nyitott térhez hasonlít, és nem igazán vesszük minden négyzetméterének hasznát. Ha azonban térelválasztónak használjuk a kerítést, akkor kialakíthatunk egy olvasó sarkot, gyerekkuckót, pihentető birodalmat, bármit. Ide jöhetnek a hatalmas párnák, a napágyak és a pokrócok, biztosak lehetünk benne, hogy senki nem akarja majd elhagyni a bunkert.

Hozzászólás írása