A hosszan tartó, boldog párkapcsolat 3 alappillére

Egy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban minkét fél számára egyformán fontos néhány dolog, mely elengedhetetlen ahhoz hogy valóban harmonikus legyen ez a kialakult viszony. A boldog párkapcsolat több alappilléren fekszik, melyből ha csak egy is hiányzik, akkor megromolhat az idővel ez a tökéletesnek tűnő viszonyt. Próbáljunk meg folyamatosan ügyelni arra, hogy minden meglegyen, mely fontos a jó párkapcsolat fenntartásához elengedhetetlen.

Merjük kimondani, amit érzünk

Boldog nő, boldog kapcsolat

Elég csupán néhány év ahhoz hogy az ember megfeledkezzen arról, mennyire is szereti a másikat. A bájos kinézet, a szép külső, és a kedves mosoly kevés lehet ahhoz hogy megtartsuk egymást. Van valami plusz, ami megfogott a másikba, valami olyan energia ami csak benne volt érezhető! Elengedhetetlen hogy egy kapcsolatban időről időre érzékeltessük a másik féllel, mennyire szeretjük, és rajongunk érte, még évek múltán is. Soroljuk fel jó tulajdonságait, és azokat, melyek miatt napról napra boldogabbá tud téged minket. Tapasztalatok szerint akkor marad tartós egy kapcsolat, ha a két fél kellően ismeri egymást, tisztában vannak egymás jó és rossz tulajdonságaival, és emberi gyengeségeivel.

Nagyon fontos a tisztelet

Az egyik legfontosabb alappillér a párunk iránt érzett tisztelet, mely csak nagyon komoly helyzetekbe veszíthető el. Ez lehet egy nagy elárulás, csalódás, vagy a hűtlenség. Ám a valódi tiszteletet sosem szabad aprócska viták miatt félre dobni. Nagyon fontos, hogy a szerelem, és a szeretet mellett ne felejtsük el tisztelni a párunkat, hiszen ez szükséges ahhoz hogy hosszú időre életben tudjuk tartani ezt a kapcsolatot. Ha tiszteljük párunkat, és mindig kikérjük az ő véleményét is az adott helyzetekben, akkor biztosan nem fognak előfordulni a későbbieknek sem olyan helyzetek, melyben sérülne az ő személye, vagy az önértékelése.

Együtt töltött idő, és a közös érdeklődési kör fontossága

Egy felmérés során kiderült, hogy a hosszabb kapcsolatban élő felek naponta átlagosan 30 percet beszélgetnek egymással. Ez ilyenkor az aznapi dolgot megbeszélését, vagy később a munkával, vagy a gyerekekkel kapcsolatos információcserét jelent csupán. Ez az idő azonban nagyon kevés arra, hogy építgessük, és előrevigyük a kapcsolatunkat. Ebből kiindulva nagyon tudatosan kell odafigyelnünk arra hogy elég időt töltünk el párunkkal, még akkor is, ha azt hisszük, nincs több időnk rá. Egy hétvégéi program klassz kikapcsolódás, és örök emlék lehet évek múlva is!

Fontos hogy a másik érdeklődési körének, személyes kapcsolatainak tiszteletben tartása mellett néha ügyeljünk arra hogy legyenek közös programok is, melyek szórakoztatók lehetnek mindkettőnk számára. Nagyon fontos hogy az idővel legyenek olyan kapcsolódási pontok az életünkbe, melyekre alapozva esélyünk van a közös életünk megtervezésére. Hasonlóan fontos az is, hogy a saját baráti körünk mellett legyenek közös barátaink is, olyan emberek, akiket szívesen látunk közös otthonunkba is, és mindkettőnket ugyanannyira ismernek.

Hozzászólás írása