A jó könyvelők 5 ismérve

Mivel egy vállalkozás vezetőjének egyszerre több fontos és felelősségteljes feladata is van, ezért nem az ő hatáskörébe kellene, hogy tartozzanak a pénzügyi bevallások, az adókimutatások, a bérszámfejtések és a különböző kimutatások elkészítése is. Ráadásul erre szakmailag is felkészültnek és naprakésznek kell lenni, nem is mindegy, hogy milyen könyvelőt választunk, ha egy sikeres céget akarunk vezetni.

A jó könyvelő ugyanis nagyban hozzájárulhat a sikerünkhöz. Ami rendkívül fontos, hogy mindig kommunikáljunk és minden szükséges információt és adatot osszunk meg vele időben.

Sajnos nagyon sok hanyag és tapasztalatlan könyvelő található a piacon, ezért ahhoz, hogy egy igazán jó könyvelőt találjunk, keressük meg benne azt az 5 fontos tényezőt, amely elengedhetetlen a sikeres együttműködéshez. Ha csak azt akarjuk, hogy le legyen tudva a havi papírmunka, akkor pedig válasszunk valami egyszerűbb és olcsóbb könyvelőt vagy bízzuk egy online számlázóra a feladatainkat.

Ha igazán jó könyvelőt szeretnénk, ezekre figyeljünk

A jó könyvelő azonban pontos és precíz, így számára az adataink és számaink fontos információt tartalmaznak, amelyeket ő rendszerez és formailag rendez. Ha kell, konzultál a munkatársakkal, vezetőséggel, hogy minden adat tiszta és világos legyen. Az igazán jó könyvelő szenvedéllyel végzi a munkáját és számára az adózás nem csak egy szükséges rossz, hanem egy megoldandó probléma része, amit élvezettel tud majd megoldani.

Ha megtaláltuk az ideális könyvelőt, akkor biztosan segít nekünk gazdaságosan és költséghatékonyan üzemeltetni a vállalkozásunkat, olyan megoldásokat kínál, amelyeket a javunkra fordíthatunk. Fontos, hogy ne egy sablon rendszer alapján dolgozzon, hanem egyedülállóan, személyre szabottan lássa át a mi, saját cégünk pénzügyi dolgait.

Ezt legjobban úgy érheti el, ha kommunikál velünk és a csapatunkkal, így nem lesznek félreértések és hibák, amik akár büntetéssel is végződhetnének. Az utolsó fontos tulajdonság pedig a pontosság és precízség, ami a könyvelésben alap követelmény! A jó mérlegképes könyvelőt nehéz megtalálni, de öröm vele együtt dolgozni és a végletekig hűséges társa lesz a vállalkozásunknak.

Támogató: www.szamvitelnavigator.hu

Hozzászólás írása