A rózsa színe és nyitottsági állapota is megsúghatja, mit gondol rólad a pasi

Kevesen tudják, de a legtöbb rózsa, melyet ajándékba adunk, vagy kapunk, üzenetet hordoz. A rózsát egyértelműen mindenki a szeretet, és a szerelem virágának tartja, így természetesen ezt szokták a hölgyek is kapni a szerelmüktől. Sokan szeretnek vágott virágot ajándékba kapni, legyen az születésnap, névnap, évforduló, vagy csak úgy, ha a Párunk meg szeretne lepni bennünket valamivel.

Azt azonban érdemes tényleg megfigyelnünk, hogy pontosan milyen színű rózsacsokrot kapunk kedvesünktől.

A virág tökéletes ajándék lehet minden alkalomra

Egy Romantikus, és szerelmes gesztushoz, és egy tökéletes meglepetéshez nem szükséges hatalmas vagyonokat költeni méregdrága ékszerekre. A hölgyek a legtöbb esetben örülnek egy szál virágnak is, melyet vázába téve még napokon keresztül csodálni tud. Néha a férfiak bajba vannak azzal, hogy milyen ajándékot vásároljanak kedvesüknek, pedig általában a virág, többek között a rózsa be szokott jönni a hölgyeknek.

Ám nem mindegy, milyen színű rózsát kapunk, illetve egyesek szerint az sem, hogy a rózsa kinyílt már, vagy még bimbó formában van. Egy szál, vagy egy csokor rózsa a legelegánsabb, és egyben a legklasszikusabb virág-ajándéknak számít. Sokan már ismerkedés során, az első, vagy a második találkozáson meglepik a partnerüket egy szál rózsával. Ez nagyon szép gesztus lehet, ám arra figyeljünk oda, hogy a vörös rózsa mindig a szerelem jelképe, így randevúhoz talán nem ez a legjobb választás.

A rózsa színeinek fontossága

A fehér rózsa minden esetben a tiszta szeretetet, a tiszteletet, az ártatlanságot, és a megbecsülést jelképezi. Ha olyan csokrot kaptunk, mely vörös, és fehér rózsákból áll, akkor ez egységben a narancssárga színt jeleni, meg hatalmas energiát, és életörömöt jelent. A tűzpiros, és a vörös rózsa mindig a szenvedélyt, a hatalmas, lángoló szerelmet, a nőiességet, és a vonzódást jelenti. A vörös rózsa már az ősidőkben is a szerelem jelképének számított, gyakran a vörös rózsacsokor volt a házasság 50. évfordulójának ajándéka.

A rózsaszín rózsaszál a romantikát, a hálát, a megbecsülést, és a hamvasságot tükrözi vissza. Emellett ez a szín a tökéletes boldogságot, a szimpátiát, a kedvességet, és a tiszteletet is jelképezi. Ha tehát az első randevún szeretnél egy szál rózsával kedvesnek a kiszemelt hölgynek, akkor érdemes lehet a vörös rózsa helyett a rózsaszín színű virágszálat kiválasztani. A rózsaszínű rózsa adható még félreértés nélkül egy kedves lány barátunknak is.

Sokan kerülik a sárga színt, legyen szó az öltözködésről, vagy akár a lakása falainak színéről is. Mindenki tudja, hogy a citromsárga szín bármennyire is vidám árnyalat, az irigységet, a rosszmájúságot, és a féltékenységet jelenti. A sárga rózsa emellett jelenthet plátói szerelmet, a szerelem csökkenését is, vagy akár magát a plátói szerelmet is. Sokak szerint a virágnak nem csak a színe, de a nyitottsági állapota is üzenetet hordoz. A kinyílt rózsa minden esetben a köszönetet fejezi ki, míg a bimbók inkább valaminek a kezdetét szokták jelképezni a legtöbb esetben.

Szponzorálta: klikk ide

Hozzászólás írása