Amiben megváltoztatja életünket a táblagép

Néhány éve még azt sem tudtuk, hogy mi az a tablet, ma pedig már kapkodjuk is le a boltok polcairól. Mitől olyan népszerűek ezek a kis eszközök, és mi az, amiben megváltoztatják az életünket?

Bárhol, bármikor

Míg egy laptop súlyos méretű és nagy lehet, addig egy tablet pehelykönnyű. Természetesen ma már  laptopok java része is vékony, és nem olyan súlyos, mégis sokkal kényelmetlenebb egy akkora eszközt cipelni, mint egy érintőképernyős lapot. Ha az ember sokat utazik, akkor különösen fontos a kompakt méret.

Játékok tárháza – ingyen!

A számítógépes játékok nagy része nincs ingyen, főleg a komplexebb, nagy igényű darabok nem. Természetesen nem lehet (még) egy tablet képességeit összemérni egy laptopéval, de igen jó applikációk találhatók meg az online áruházakban, sőt, sok százezer ingyenes játék közül varázsolhatunk a készülékünkre akár néhány másodperc alatt is.

Windows operációs rendszerrel rendelkező táblagép

Windows operációs rendszerrel rendelkező táblagép – Néhány év alatt teljesen felforgatta a piacot

Kényelem, egyszerűség

A mobiltelefonokkal összehasonlítva sokkal kényelmesebb a táblagép használata. Miért? Nagyobb a kijelzője, ezáltal egyszerűbb a kezelhetősége, jobban lehet rajta látni a videókat, filmeket. Míg eddig kevesen választották azt, hogy mondjuk filmet néznek a buszon vagy vonaton, a tableteknek hála ez kezd elterjedni. Míg régen a mobiloknál az volt az előny, ha minél kisebb, ma újból a méret számít, néhány cég egészen hatalmas, „tepsinek” csúfolt mobillal áll elő. Ezek a telefonok ultravékonyak és nagyok, bár méretük nem éri el a táblagépét, kézbe már kényelmetlen.

Jól jön a melóhoz!

A megszámlálhatatlan applikációnak köszönhetően óriási segítséget tud nyújtani a munkához. Vannak speciális alkalmazások is, sokan fejlesztenek a cégeknél mások számára nem elérhető appot is. Menet közben is készíthetünk prezentációkat, vagy dolgozhatunk egyéb más projekteken, erre régebben csak azoknak volt lehetősége, akik rendelkeztek drága laptoppal.

Hozzászólás írása