Ha válásra kerül a sor

Sajnos előfordul, hogy a szerelem néhány hónap vagy év elteltével elmúlik. Nem mindenki dönt úgy, hogy ezután elválik, vannak, akik egyszerűen úgy határoznak, hogy külön élnek a továbbiakban. Nemcsak azok dönthetnek úgy, hogy elválnak, akik újra szeretnének házasodni.

Míg régen felháborodást keltett, ha valakik elváltak, ma már inkább az számít kuriózumnak, ha valakik jóban-rosszban kitartanak egymás mellett egy életen át. Természetesen senki felett nem szabad pálcát törni, rengeteg ok miatt történhet az elválás, és néha jobb, ha külön utakon folytatják az emberek, mintha együtt maradnának.

Néha jobb elválni, mint együtt maradni

Néha jobb elválni, mint együtt maradni – Keressünk magunknak egy jó hírű válóperes ügyvédet, és bízzuk rá magunkat!

Egy hosszú kapcsolatnál nem könnyű kimondani azt, hogy vége, főleg, ha komoly vagyon gyűlt össze, vagy ha gyerkőcök is születtek. Fontos azonban megjegyezni, hogy csak a gyermekek kedvéért nem szabad együtt maradni, mert az valószínűleg kínszenvedést jelent majd az egész család számára. Beszéljünk jó ismerősökkel, barátokkal, akik elváltak, hogy hogyan élték meg az egész eljárást. Ha úgy érezzük, van még némi remény a kapcsolat megmentésére, akkor próbáljunk meg mindent megtenni érte, akár vonjunk be szakembert. Egy próbát megér.

Mi legyen?

Ha a válóper mellett döntünk, akkor válasszunk magunknak jó ügyvédet. Amennyiben vannak gyermekek, a per során a gyermekelhelyezésről és a gyermektartásról is szó fog esni. Amennyiben magunknak szeretnénk a gyermekek felügyeleti jogát, akkor küzdjünk, és ne adjuk fel a reményt. Egy jó jogi képviselővel szinte bármit elérhetünk, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen ügyvéd a miénk, válasszuk a legjobbat! A per során és a válás kimondása után (eredménytől függetlenül) jó, ha tudunk beszélgetni valakivel, aki tanácsokat tud nekünk adni, vagy csak meghallgatni. Az életünk újrakezdéséhez természetesen ennél több idő kell, de kezdetnek jó.

Hozzászólás írása