Miért lehet fontos a válási mediáció?

A válás nagyon nehéz döntés egy pár életében. Sokan ilyenkor másokat kihagyva, egyedül próbálják feldolgozni az őket ért sérelmeket, ám nagyon gyakran előfordul, hogy mindkét fél komoly traumákat él át a válás során. Érdemes megfontolni egy válásokra specializálódott szakember, tanácsadó segítségét kérni, aki mindent meg fog tenni, amit csak lehetséges.

A válási statisztikák évről évre nőnek, egyre többen gondolják úgy, hogy ezt az utat választják. Az elválás egy nagyon súlyos és komoly döntés, nem egyszerű feladni az addigi életet egy újért. Sokan dühüket, keserűségüket nem adják ki, és akár egy életre megnyomorodhatnak.

A mediátor segíthet

Ma már nem szégyen segítséget kérni, ha úgy gondoljuk, hogy nem tudjuk megoldani egyedül a problémánkat. Sokféle tanácsadó létezik, sokan párkapcsolati és válási mediátornak képezik magukat. Ezek a szakemberek harmadik félként vesznek rész a váló felek vitáiban. Mindent megtesznek azért, hogyha menthető egy kapcsolat, akkor megmeneküljön, ha pedig nem, akkor a lehető legbékésebb úton-módon váljanak el a felek. A meditátor végigsegíti a krízisben lévő emberek válóperét, a gyermekkel való kapcsolattartásban is segít.

Sajnos egyre szomorúbbak a válási statisztikák – Egy jó mediátor akár még a kapcsolatot is rendbe hozhatja

Sajnos egyre szomorúbbak a válási statisztikák – Egy jó mediátor akár még a kapcsolatot is rendbe hozhatja

Mikor érdemes válási tanácsadóhoz fordulni?

Sokan akkor fordulnak először mediátorhoz, amikor már súlyos problémák vannak, és úgy érzik, egyedül nem képesek a boldogulásra. Érdemes nem a lehető legutolsó pillanatban fordulni a szakemberhez, akkor talán még a válás is elkerülhető. Amikor a felek kimondják, hogy válni szeretnének, már akkor érdemes elgondolkodni a harmadik fél bevonásával kapcsolatban. Sokan úgy vélik, másnak semmi köze az ő magánéleti válságukhoz, de higgyük el, egy képzett, tapasztalt szakember célja az, hogy minél több embert átsegítsen élete talán egyik legnehezebb szakaszán.

Hozzászólás írása