Jogtalan követelés az OTP-től

Az OTP Bankcsoport 1998-ban hozta létre az OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt.-t, hogy az OTP kintlévőségeinek ügyében eljárjon. Kis hazánkban Budapesten, Kecskeméten, Kalocsán, Nyíregyházán, Miskolcon, Székesfehérváron, és Zalaegerszegen van telephelye. De működik irodájuk Horvátországban, Szlovákiában, Ukrajnában, Bulgáriában, Romániában, Szerbiában, és Montenegróban is.

Ahogy a legtöbb követeléskezelő cégnek, az OTP Faktoringnak is elsődleges szempontja, hogy az OTP és az adós érdekeit is szem előtt tartva juttassa konszenzusra a feleket. Adott esetben külső cégek és magánszemélyek részére is segítséget nyújtanak – azonos feltételek mellett. Amennyiben az adós fél nem mutat hajlandóságot tartozásának rendezésére, az OTP Faktoring jogi mederbe tereli az esetet.

Ám nem minden fenékig tejfel – ahogy mondani szokták. A fővárosban pert indított egy férfi jogtalan követelés címén az OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt. ellen, arra hivatkozva, hogy a cég a már visszafizetett hitelt követeli rajta, ráadásul kamatostól. Az OTP Faktoring folyamatos jelleggel zaklatta a férfit, hogy számon kérjen rajta 1,2 millió forintot.

Kintlévőség kezelés: kintlevoseg.hu

Követelését semmilyen dokumentummal nem tudta alátámasztani. Ilyen esetekben segítségünkre lehet a Pénzügyi Békéltető Testület és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is, hogy bebizonyíthassuk igazunkat.

Kintlévőség kezelés: www.kintlevoseg.hu

Kintlévőség kezelés: www.kintlevoseg.hu

Ha követelés kezelésre van szüksége, válasszon itt: Kapcsolatfelvétel

Elég nagy malőr ez az OTP Faktoring részéről, hiszen Magyarországon ez a cég volt eddig a leginkább preferált hitel-intézmény. Főként nagyobb cégek szerződtek velük a korábbiakban, de hogy ezek után, hogy alakul a statisztika? Meglátjuk. Mindenesetre az nem túl bíztató tény, hogy az OTP a fent említett ügyben nem hajlandó nyilatkozni. Ezzel jóformán elismerik, hogy hibáztak – hiszen, akinek nincs vaj a füle mögött, annak nincs mitől tartania és állást foglal a nyilvánosság előtt. Pláne egy ilyen magas kvalitású cég, mint az OTP.

Hozzászólás írása