Az első tapétázás

Tapétázni könnyű… Vagy mégsem? Szeretnénk spórolni, vagy az ár nem számít? Ismerjük a jelzéseket, tudjuk a megfelelő méreteket, néztünk már ragasztási útmutatókat?

Bár a tapétázás nem tűnik olyan nagy ördöngösségnek, nagyon könnyen el lehet szúrni, főleg, ha nem nézünk utána alaposan a tapétázás lépéseinek. Először azt kell eldönteni, hogy van-e pénz arra, hogy szakembert hívjunk. Ha megtehetjük, ne habozzunk, hívjunk mesterembert! Amennyiben kissé szűkebb a költségvetés, akkor megpróbálhatjuk megkérni tapétázáshoz értő ismerősünket, aki minimális összegért vagy akár baráti alapon segít. Ha úgy alakul, hogy nincs se mesterember, se tapétázásban bajnok ismerős, akkor mindenképpen többen álljunk össze, mert egyedül nagyon nehéz lesz a kivitelezés.

A munka megkezdése előtt mindenképpen tájékozódjunk a különféle jelekről, piktogramokról, a ragasztás mikéntjéről, ne menet közben kelljen keresgetni. Szerezzünk be mindenből megfelelő mennyiséget! Próbáljuk meg kiszámítani a megfelelő tapéta mennyiséget, így elkerülhető, hogy túl sok vagy túl kevés legyen a megvett mennyiség. Utóbbi nagyon kellemetlen, igyekezzünk elkerülni gondos számításokkal!

Poszter Tapéta

Azok számára, akik nem szeretnének bíbelődni a tapétázással, az egyszerűen felragasztható öntapadós tapéták vagy a posztertapéták ajánlottak inkább. (forrás: www.tapetacentrum.hu)

Nagyon fontos, hogy a tapétához megfelelő ragasztót válasszunk, és pontosan úgy vigyük fel, ahogy az útmutatóban leírják, különben felhólyagosodhat a terület, és az nagyon rondán mutat. Mivel minden típust másképpen kell felragasztani, ezért ne legyünk restek utánanézni! Tapétázás közben nem szabad megállni, legalább az aktuális falfelületet teljes egészét fedjük be, különben szintén nem lesz szép a végeredmény. A széleknél is legyünk ügyesek, futtassuk át a másik oldalra a tapétát, mert a sarokban lévő csíkok rontják az esztétikai élményt.

Azok számára, akik nem szeretnének bíbelődni a tapétázással, az egyszerűen felragasztható öntapadós tapéták vagy a posztertapéták ajánlottak inkább, ezeket csak fel kell ragasztani a falra, és kész!

Hozzászólás írása