Miért fontos, hogy biztonságban legyen weboldalunk?

Online vállalkozásunk elengedhetetlen eszköze egy jó weboldal. Minél több és jobb tartalom van rajta, minél jobban megfelel a keresők elvárásainak, annál jobb az oldal helyezése és látogatottsága. A látogatók pedig pénzt hoznak vállalkozásunkba, mivel belőlük lesznek a vásárlók. Ha megfelelő termékeket kínálunk, vagy jó a szolgáltatásunk ár/értékaránya, nagy valószínűséggel cégünk gazdasági mutatói felfele ívelnek. Oldalunkon egyre több lesz a látogató, és növekszik ügyfeleink száma.

A közösségi oldalakon is jelen vagyunk, esetleg blogot is írunk, amelyben népszerűsítsük vállalkozásunkat. Úgy tűnik, minden sínen van, WordPress tartalomkezelő rendszerre épített honlapunk gyűjti a megrendelőket. És ekkor derült égből villámcsapás, egyszer csak nem férünk hozzá a weblapunkhoz, nem tudjuk adminisztrálni. A látogatóink hibaüzenettel találkoznak, vagy egy vicces kedvű hacker írásaival. Ha sokáig így marad az oldalunk, lassan elpártolnak tőlünk ügyfeleink.

Olyan ez, mintha egy hagyományos üzlet ajtóján folyamatosan „Zárva” tábla lenne, és a kirakatja tele lenne különböző szervezetek felhívásaival.

wordpress könyv

Rendkívül fontos, hogy megelőzzük az ilyen eseteket, és maximális biztonságba helyezzük vállalkozásunk weboldalát. Néhány beállítással, amelyet könnyűszerrel elvégezhetünk, ha követjük a Kezdő WordPress felhasználók kézikönyvében leírt lépéseket, megelőzhetjük, hogy pitiáner bűnözők tönkretegyék vállalkozásunkat. Az internetet sajnos nem csak információszerzésre, szórakozásra, hanem bűzözésre is használják egyesek.

Hozzászólás írása