Battlefield 1: irány az első világháború!

Elképesztően nagy meglepetést okozott a DICE csapata a legújabb Battlefield-játék bejelentésével, hiszen míg a Call of Duty-sorozat lassacskán belefullad a futurisztikus hadviselés mocskába, addig a svédek gondoltak egy merészet, és egyenesen az első világháború idejébe repítették vissza népszerű FPS-szériájukat, ahol ugyanolyan intenzív és kemény harcok várnak ránk, mintha napjainkban vívnák azokat.

Hogy mennyire volt jó ötlet visszaküldeni a teljes franchise-t a távoli múltba, azt mi sem bizonyítja jobban más, minthogy rögtön a játék bemutatását követően elképesztően sok pozitív vélemény látott napvilágot az alkotásról, amelyek többsége határozottan attól volt hangos, hogy ennél a fordulatnál jobbat talán nem is tehetett volna a DICE a kérdéses sorozattal

Hol vegyek a játékhoz notebook-ot?

  • Természetesen a notebook webáruházban: gbel.hu

A hangulat mindenekfelett

A fejlesztők már korábban, a Battlefield 4-et követően is többször beszéltek arról, hogy nem igazán látnak már potenciált a néhány évvel ezelőtt igencsak trendi modern hadviselésben, és mivel nem akarták a COD-sorozatot követni a távoli jövőbe, a második világháborút pedig a kétezres években ez a széria is alaposan körbejárta, ezért most valami igazi újdonsággal akartak szolgálni a rajongóknak. Ennek köszönhetően döntöttek végül az első világháború mellett, amelyet eddig a legtöbben azért nem tűztek zászlajukra, mert a korszerűtlen fegyverek miatt nem voltak olyan intenzívek az ütközetek, mint például a jelenkorban.

A DICE azonban bebizonyította, hogy hatalmasat tévedtek azok, akik korábban így gondolkodtak, az első trailerben ugyanis olyan mozgalmas pillanatokat tekinthettünk meg a kérdéses korszakból, amelyek nem kizárt, hogy a játékiparban is egy egészen új érát nyitnak majd meg.

A Battlefield 1 ráadásul a tartalom tekintetében is nagyon erős lesz! A kampány várhatóan hét fejezetből áll majd – ami egy prológust és epilógust is tartalmaz majd –, és a történet felgöngyölítése során az első világháború legtöbb helyszínén megfordulunk majd, ezáltal ellátogathatunk az Alpokba, az olasz- és francia frontra, sőt még Arábia kietlen, de annál halálosabb sivatagaiba is. A pályák a szokásos minőségi felépítés mellett minden eddiginél nagyobb területeket ölelnek majd fel, mindemellett pedig környezetük teljes egészében rombolható lesz, amit a Frostbite grafikus motor továbbcsiszolt változatának köszönhetjük, ami talán még soha nem biztosított ilyen biztos és látványos hátteret egyetlen videojátéknak sem.

A fejlesztők szerint a rombolhatóságnak ezúttal minden eddiginél nagyobb szerepe lesz, a Battlefield 1-ben ugyanis most mi magunk teremthetünk fedezékeket például épületek vagy egyéb tereptárgyak összedöntésével, miközben nem csak véres, hanem brutális és egyben koszos közelharcok is várnak majd ránk éppen úgy, ahogyan azt az első világháborús képeken és videókon láthattuk. A harcok során a kor összes lőfegyverét felhasználhatjuk majd, de a puskák, pisztolyok, robbanószerek és vegyi anyagok mellett buzogányokkal, szuronyokkal, sőt mi több, akár egy ásóval is nekieshetünk majd ellenfeleinknek – akárcsak egykoron a világháborús hősök tették azt.

A Battlefield 1-ből természetesen a járművek sem hiányoznak majd, ezáltal repülőgépekkel, tankokkal, csatahajókkal, motorokkal és más egyéb harcjárművekkel is lehetőségünk nyílik csatlakozni az ütközetekhez, sőt mi több, a lovak sem maradnak ki a szórásból. Ennyire teljes virtuális összképet egy játékban tehát talán még soha nem kaptunk korábban!

Battlefield 1: irány az első világháború!

Battlefield 1: irány az első világháború!

A többjátékos mód sem hiányozhat

Habár a DICE ezúttal is nagy figyelmet szentel a sztori módnak, illetve a filmszerű élményeknek, azért a Battlefield 1-ben legalább ugyanolyan, ha nem fontosabb szerepet fog kapni a multiplayer. A többjátékos módból eddig négy kasztot ismerünk, ezek az Assault, a Medic, a Support és a Scout, amelyek mellett közel tucatnyi helyszínen, és a jól ismert játékmódok társaságában élhetjük át az ütközeteket, de lesz két abszolút újdonság is, melyekről a későbbiekben ígért tájékoztatást a DICE. Természetesen akárcsak a kampányban úgy, a többjátékos lehetőségek során is lehetőségünk nyílik járműveket használni az ütközetekben, amelyeket egyszerre akár 64 fő is megvívhat egymással, az óriási háborús hangulat és káosz tehát garantált lesz. Persze aki nem szereti a nagy ütközeteket, akár 6 fős meccseket is játszhat majd, de kooperatív módról egyelőre még nem hallottunk.

Amiről azonban igen, hogy a Battlefield 1 még a 2016. október 21-re esedékes premier előtt kipróbálható lesz több béta teszt során is, amelyek részeként lehetőségünk nyílik majd belekóstolni a multiplayer élményébe, sőt mi több, idő előtti exkluzív tartalmakhoz is hozzájuthatunk. A játék várhatóan PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelenik meg, és már most előrendelhető a standard változatok mellett kétféle különleges kiadásban is.

Hozzászólás írása