Esküvői meghívó nyomtatása

Az esküvő megszervezése mindig sok idővel és stresszel rá. Pedig életünknek ez az időszaka lesz majd az egyik legemlékezetesebb. A gondosan kiválasztott ruhák, virágok, dekorációs elemek, a finom ételek és a zene mellett nagyon fontos szerepe van az esküvőben a meghívók kinézete is.

Életünknek az egyik legfontosabb döntése, mikor elhatározzuk azt, hogy örök hűséget fogadunk párunknak. Jó, ha ezt valamilyen különleges formában közöljük a családtagjainkkal. Az esküvői meghívó nem csak egy egyszerű képeslap, vagy levél. Ez lényegében az esküvő előhírnöke, hiszen a vendégek ebből a kis lapból már sok dolgot megtudhatnak a nagy napról. A meghívónak tükröznie kell az esküvő stílusát, hangulatát és közölnie kell a legfontosabb információkat a nagy napról.

Hogyan nyomtatják a meghívókat?

A meghívó egy olyan alkalmi nyomdai termék, mely fontos információt nyújt magán vagy üzleti események megrendezéséről és erre a címzettet invitálja is. A meghívók méretének kiválasztásánál jó, ha figyelembe vesszük, hogy a nyomtatásra kerülő ívekből hogyan vehető ki a leggazdaságosabban a meghívó oldalainak mérete. A nyomdákban, a legtöbb esetben kétféle eljárással nyomtatnak, azt hogy melyiket válasszuk, leginkább attól függ, hogy hány darab meghívóra lesz szükségünk. Nagyobb példányszámban történő meghívó nyomtatás esetén az Ofszet nyomtatás a legjobb és leggazdaságosabb.

Esküvői meghívó nyomtatása

Esküvői meghívó nyomtatása

A digitális nyomtatást 250 darabszámig szokták ajánlani, az eljárás miatt vagy fekete, vagy 4 szín nyomtatása lehetséges. A két eljárás minősége teljesen megegyezik, a különbség csak az ár és az elkészítési időben van (ám mindkét dolog a darabszámtól függ). A nyomdák a legtöbb esetben fehér papírra dolgoznak és ha valamilyen alapszínt szeretnénk, akkor is általában nyomtatással érik el. Létezik anyagában színezett papír is, ám ezt csak különleges esetben szokták használni.

Esküvői meghívó megtervezésénél fontos szem előtt tartanunk, hogy pontosan hány példányszámra lesz szükségünk, milyen elrendezésű és kinézetű legyen, határozzuk meg a színeket és a papír anyagát is (meghívóknál a legtöbb esetben vastagabb műnyomó vagy kreatív papírt szoktak használni). Végül meg kell határoznunk a kötés módját is. Az esküvői meghívók készítése során leginkább a bígelés és a hajtást szokták használni.

Médiatámogató: www.korrektnyomda.hu

Hozzászólás írása